Зам.-кметът на София по транспортната дейност Евгени Крусев не познава

...
Зам.-кметът на София по транспортната дейност Евгени Крусев не познава
Коментари Харесай

Зам.-кметът по транспорта не познава добре Закона за обществените поръчки

Зам.-кметът на София по транспортната активност Евгени Крусев не познава Закона за публичните поръчки (ЗОП) . Това стана ясно от думите му пред bTV. Запитан дали познава Закон за обществените поръчки, той отговори: " Не в елементи ". Питането беше по отношение на променените изискванията на социална поръчка след завършването й и за какво не е проведен нов конкурс.

 Крусев не хвърля оставка поради незавършен обект
Крусев не хвърля оставка поради незавършен обект

Той съобщи, че може да каже дали ремонтът му харесва откакто бъде приключен

Столична община е трансформирала плановите условия за ремонта на бул. " Граф Игнатиев " откакто е почнало осъществяването му . Общината като възложител в началото отстранява компания от състезанието за реализатор, тъй като е предложил рециклирана поставка за трамвайния път. След финала на състезанието, при почнало осъществяване на социална поръчка от общината сменят изискванията и определената от тях компания поставя по-евтина, рециклирана поставка, сподели следствие на bTV.

 Фандъкова санкции със 100 хиляди лева строителя на
Фандъкова санкции със 100 хиляди лева строителя на " Граф Игнатиев "

По думите ѝ идната стъпка е преустановяване на контракта

Заради смяна на главен материал, който се влага в ремонта на релсовия път на столичния бул. " Граф Игнатиев " инженерът, проектирал ремонта, се е отказал при започване на реконструкцията.

Мотивът на инж. Румен Борисов е, че виброизолационната поставка е най-важната част от плана му. Сменената поставка няма да виброизолира в нискочестотния диапазон от 20 до 80 херца и след 3 годиини това ще докара до проблем на постройките, които са в непосредствена непосредственост до релсовия път.

Фирмата, спечелила търга - " Джи Пи Груп ", в началото кандидатства с техническите параметри на материал за виброизолации, който е по-нов, само че по-скъп. От състезанието е отстранена компания, която предлага по-евтин материал, изработен от рециклирани гуми. Разликата в цената на двата типа подложки е към 3 пъти ,. Около €5 на кв/м е подложката от рециклирани гуми с черен цвят. Около €15,6 кв/м е по-новата поставка , сподели изследването на медията.

" Джи Пи Груп " печели поръчката, след което общината трансформира първичните условия за ремонта и фирмата-изпълнител сменя виброизолационните подложки с по-евтините.

 Строителят на „ Граф Игнатиев “ застрашен от над 1 милион санкция
Строителят на „ Граф Игнатиев “ застрашен от над 1 милион санкция

Фандъкова уточни, че няма да одобри обект с неприятно качество

Според зам.-кмета на столичната община по превоз Евгени Крусев разликата в цените на двете подложки била дребна, а не 3 пъти . Това бе оборено от проверяващия публицист, който съобщи, че имат удостоверение от два източника на доставните цени .

Според юрист Грета Ганева са нарушени разпоредбите на конкуренцията . Недопустимо е в началото да отстранят един от участниците с съответно техническо условие , а по-късно спечелилата страна да извърши тъкмо него.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР