Зам.-изпълнителният директор и служители на Изпълнителната агенция за насърчаване на

...
Зам.-изпълнителният директор и служители на Изпълнителната агенция за насърчаване на
Коментари Харесай

Уволнения в държавна агенция заради опорочен конкурс

Зам.-изпълнителният шеф и чиновници на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия са уволнени поради опорочена процедура по Националния иновационен фонд.

Във вторник вечерта изпълнителният шеф на организацията Мариета Захариева разгласи, че процедурата за утвърждение на планове по осма сесия на Националния иновационен фонд (НИФ) е опорочена и би трябвало да бъде прекъсната.

Фондът подкрепя планове за научно-развойната и иновационната активност. Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ е до 500 000 лева на бенефициент. Средствата, които фондът дава, са напълно национални и се отпускат като държавна помощ. Общият размер на бюджета по осма сесия е 5 млн. лева

Сигналите за нарушавания са постъпили "от страна на бизнеса и за задачата е освободен зам.-изпълнителният шеф на организацията и чиновници, които са работили по процедурата. Не са спазени вътрешните условия и правила за класиране на претендентите. Нарушенията са осъществени по време на промяната на трите държавни управления. Освен това забавянето в класирането на плановете се дължи и поради неналичието на законен директорски съвет на НИФ от февруари тази година, както и на невъзможността за осъществяване на съвещания и взимане на решения ", оповестяват от пресцентъра на ИАНМСП.

"Усвояването единствено на едни средства по планове ще докара до подозрения за корупционни практики, които управлението на организацията не толерира " - написа още в прессъобщението.

В момента се разисква прекосяването на НИФ от организацията към Министерство на стопанската система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР