Зам.-главният прокурор Иван Гешев коментира в Русе нестихващите протести срещу

...
Зам.-главният прокурор Иван Гешев коментира в Русе нестихващите протести срещу
Коментари Харесай

Гешев за протестите: Проблемът идва от една политико-олигархична група, която се притеснява от закона

Зам.-главният прокурор Иван Гешев разяснява в Русе нестихващите митинги против избора му за основен прокурор, заяви Българска национална телевизия.

„ В България постоянно има митинги за нещо - това значи, че има гражданска позиция. Хората показват мнението си. Едни харесват процедурата, други не я харесват. Едни считат, че са огромни. Други считат, че не са толкоз огромни, че има към 100 индивида. Въпрос на позиция - всеки вижда, каквото желае “, съобщи Гешев.

Според него казусът идва от една политико-олигархична група, която се тормози от закона. „ Тази група няма практиката да съблюдава закона - просто не желае да има избора, който на нея не ѝ харесва “, съобщи новоизбраният основен прокурор.

По думите на Гешев протестиращите демонстрират непоследователност, тъй като е имало и други три случая, в които претендентът е бил единствено един.

Той даде образец с избора на Борис Велчев за основен прокурор, на ръководителя на Върховния касационен съд и на ръководителя на Международния валутен фонд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР