Зам.-главният прокурор Иван Гешев изрази подозрение, че във връзка с

...
Зам.-главният прокурор Иван Гешев изрази подозрение, че във връзка с
Коментари Харесай

Гешев: При избора на нов главен прокурор ще се купуват магистрати, политици и журналисти

Зам.-главният прокурор Иван Гешев изрази съмнение, че по отношение на идния избор на нов основен прокурор ще се купуват магистрати, политици и публицисти.
 Цацаров предложи новият основен прокурор да бъде определен на 14 ноември
По думите му тези процеси към този момент са почнали, само че акцентира, че прави този разбор като жители. 

Гешев разяснява думите на главния очевидец по делото КТБ Бисер Лазов, който изясни, че е отишъл с Цветан Василев в Париж през септември 2012 година, където е взел участие в среща с французин и Димитър Абаджиев, на която неведнъж било споменавано името на някогашния началник на Национална следствена служба и зам.-главен прокурор Бойко Найденов.

Василев платил 50 хиляди евро на французина, който трябвало да организира пиар и лобистки мероприятия в идващите три месеца. Бисер Лазов не пресъздаде диалога, за който приказва, тъй като не знаел френски език, а британски малко владеел.

Прокурор Иван Гешев акцентира, представен от Българска телеграфна агенция, че думите на очевидеца демонстрират по какъв начин политико-икономическата мафия се опитвала да назначи или избере основен прокурор в един предходен избор. И че Василев е платил, с цел да се приготви пиар акция за претендент в на някого очите за основен прокурор.

По думите на зам.-главният прокурор в случай че тогава това се е случило, то той допуска, че в този момент тези процеси ще са още по-брутални, когато са наранени " много съществени олигархични ползи " поради работата на прокуратурата. И повтори думите си от преди, че настоящето съревнование за избор се обрисува да е мръсно и кално.

Той означи обаче, че от мандата на настоящия основен прокурор има още осем месеца и " всеки, който счита, че този мандат е приключил към този момент, щял да остане отчаян ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР