Зам.-главният прокурор Иван Гешев беше пръв. До него заместникът на

...
Зам.-главният прокурор Иван Гешев беше пръв. До него заместникът на
Коментари Харесай

Как прокурор Гешев и ченгетата ни ще ограмотяват янките за ОПГ и други спец гяволии

Зам.-главният прокурор Иван Гешев беше пръв. До него заместникът на ДАНС Недялко Недялков. Със самолета – право в Съединени американски щати. След летището – право във ФБР. На обмяна на опит, споделят. Не прецизират, дали нашите ще предават своя или ще одобряват американския.
Сигурно е второто, тъй като Гешев и Недялков знаят всичко, другояче щяха ли борят корупцията, контрабандата и прането на пари с подобен триумф? Просто янките са и завидели и са ги поканили да им изнесат две-три лекции и няколко извършения „ на терен “. „ Как се арестуват кметици в центъра на огромен град по политическа поръчка “, да вземем за пример. Наш’те са доста напред в тази дисциплинираност. Като гимнастичката Катрин Тасева са, единствено дето тя взе злато на лента, а на тях коронният апарат са бухалките… Спецове са и по банкрутиране на банка, намиране на подобаващи очевидци и „ предразполагане “ на очевидци в арестантска килия.

Още незаглъхнали радостните мнения у нас за визитата на двамата оттатък океана и ето, че краварите поканиха вътрешния министър Младен Маринов, шефа на ГДБОП Ивайло Спиридонов и шефа „ Гранична полиция “ Светлан Кичиков.

Знаем, че публично информацията за тези непредвидени пътувания ще бъде протоколна, скучна и отклоняваща вниманието от същинската причина да са там. Което постоянно дава самун на клюки, версии и догадки.

Напоследък се заприказва за чисто ново следствие на ФБР по дирите на български политици и олигарси, специализирали се в прането на пари, контрабандата на цигари и рекет на предприемачи. Може да е това, нали? Същото следствие разкрило и тлъсти банкови сметки на въпросните хора в непознати банки с неразбираем генезис на милионите. В Дубай, да речем. И това може да е.

Но за какво викат Иван Гешев, а не основния прокурор Сотир Цацаров? Да не би да има проблем с визата за Америка? Президентът на Турция Ердоган два пъти го кани в Анкара, откакто отряза Пеевски и Доган да посещават южната съседка. Тогава Цацаров сподели, че си говорили за мигрантите. Ердоган доста се забавлявал, като му докладвали.

Цацаров посети и своя сътрудник Чайка в Москва. После Чайка пристигна в София, където бе посрещнат като военачалник Гурко, знаете по кое време и за какво. А в Съединени американски щати не го канят. Обидно е някак…

Но може да си има причина. Наближават избори за Европарламент. Мюсюлманите от цялата страна упорстват Делян Пеевски да ги съставлява в Брюксел. Умен, почтен, некорумпиран, хубав, самоуверен, богат от труда си. Има и медии. На всичко от горната страна бастиса „ Булгартабак “ – нещо, което никой преди този момент не можа да направи.

Цацаров пък се готви за парламентарен арбитър или за началник на Върховния касационен съд, в случай че сполучат опитите оттова да бъде махнат Лозан Панов. В краен случай ще замине дипломат като Никола Филчев.

Твърде допустимо е американците да желаят уместно да изпратят Пеевски и Цацаров на новите им поприща и по тази причина да събират сведения за тях. За приветствени картички – вие какво си помислихте… Знаете по какъв начин е: благодари се за положителната работа и се пожелават нови трудови триумфи на новото занятие. По средата има биографични данни и лист на постигнатите триумфи. За това „ по средата “ са извикани този, този и този – да попълнят информацията, с цел да е напълно точна.

Между другото нашите ще срещнат сътрудниците по какъв начин се избавя град от гърмеж и пламъци като Видин. Също и по какъв начин се повдига обвиняване за ОПГ без нито едно доказателство. Лектор – Гешев. Как да се самообгазим по време на кротичък митинг – началник на занятието Маринов. Превземане на либийски танкер на абордаж – рапортува Кичиков. Спиридонов най-вероятно ще изясни по какъв начин се задържат публицисти, проверяващи корупция.

Нищо не остана за Недялко, ще кажете. Напротив, той е черешката на тортата - провежда цялостен семинар с главен панел: " Как службата на страната се трансформира в обслужване на КОЙто би трябвало ".

Службите на Съединени американски щати може да са изостанали от напредъка, само че с братската помощ на доблестните ни специалисти, ще наваксат материала. Ще ги светнем и за тероризма – бонус за гостоприемството на домакините.

Тук някой пита, на какъв език ще беседват нашите с американците. Стига сте се заяждали, бе! После се чудите, за какво ви обгЪзяват…

Майтапите са си майтапи, само че нито Швейк, нито Щирлиц могат да се мерят с нашите славни ребята! Да живей Шиши, който сътвори този вечен отряд от въодушевени пазители на закона и обществото! Хвала!

Д-р Димитър Попкутуев

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР