Зам.-главният прокурор и шеф на Националната следствена служба Борислав Сарафов

...
Зам.-главният прокурор и шеф на Националната следствена служба Борислав Сарафов
Коментари Харесай

Сарафов: Прокуратурата няма право да се договоря с обвиняеми

Зам.-главният прокурор и началник на Националната следствена работа Борислав Сарафов разкритикува проверяващите служители на реда, които работят по следствието за източените милиони от строителството на Автомагистрала " Хемус ". По негови думи чиновниците на ГДБОП не познават добре закона, защото са предложили на наблюдаващите прокурори да се спогодят с обвинения, с цел да свидетелства. " Той се е почувствал уязвим и е решил да облекчи своята орис като сътрудничи. Българският углавен закон не разрешава това ", разяснява Сарафов пред Българска национална телевизия.

Той е безапелационен, че прокуратурата може да подписва съглашения само след признание на виновност и след одобряването им от съда. Думите му обаче опонират на процедура в държавното обвиняване, която даже основният прокурор Иван Гешев е упражнявал. " Забележете - прокуратурата по делото “КТБ ” си избра един човек, когото от обвиняем направи очевидец, с цел да го употребява. Питайте прокуратурата за този човек и за какво тогава е постъпила по този начин, а в този момент по различен метод ", разгласи вътрешният министър, визирайки счетоводителя Бисер Лазов, на чиито показания се крепи делото " КТБ ".

Освен това Иван Гешев беше проверяван за закононарушение против правораздаването директно преди да бъде определен за основен прокурор. Поводът бяха оповестени от проверяващия уебсайт " Биволъ " записи, на които се чува по какъв начин Гешев, до момента в който е в Софийската градска прокуратура, е уговарял споразумения с подсъдими след спецакциите с гръмките имена " Недосегаемите 1 и 2 " през 2011 година Вместо с юриста на обвинените Гешев се пазари непосредствено със сочения за лидер на проведената незаконна група Владко Димитров. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР