Зам.-главният прокурор, и с единия крак в кабинета на главния

...
Зам.-главният прокурор, и с единия крак в кабинета на главния
Коментари Харесай

Поне веднъж прокуратурата да погледне натам. Или е много страшно?

Зам.-главният прокурор, и с единия крайник в кабинета на основния - Иван Гешев, още веднъж е на екран. Разкрити са две лаборатории за канабис, арестувани са дребни, междинни и по-едри риби. Прокуратурата излъчва фрагменти, дава инфо за медиите. За да сме наясно, че ударът е огромен. Приемаме, че е по този начин. Ама чак да ръкопляскаме… Нали това е работата на полицията, службите и прокуратурата.
Те всичко демонстрират всякога. Някои биха предпочели гинеколозите да бъдат по този начин словоохотливи и великодушни на фрагменти, но… Животът, както знаете, е неправдив за множеството хора и обективен – за малко на брой. Поне у нас е по този начин.

В тази връзка ни се желае да притеглим вниманието на прокуратурата и господин Гешев към някои дреболии, които от дълго време смущават гражданското схващане, доколкото е останало такова.

Вече някогашният началник на НЕК Петър Илиев:

„ Катастрофата в енергетиката е неизбежна. Никой не може да спре Движение за права и свободи, корумпираните политици и олигарси “. „ … Ако позволен този „ на ниска цена “ ток (от Италия) да бъде продаден у нас, ще натиснат цената надолу и облагата ще им се свие. Изобщо не им пука, че приходите от експорт на ток, действително се вземат от джобовете на българските консуматори. Бедността не се ражда от друго, а от отнетите и преразпределени приходи от една корумпирана върхушка като Пеевски и Ковачки, прикривана от Пеевски. Работодателите знаят прелестно, само че и те си мълчат. Защото я прокурор, я Национална агенция за приходите ще ги погнат.

Но НЕК и държавната енергетика са мека цел и постоянно комфортни виновници. Да сте видели медиите да разкриват какво става в ТЕЦ-овете на Ковачки или Доган? Мълчат, тъй като имат заеми за връщане “.

***

Румен Ненков по бТВ : „ Няколко каузи сложиха капката катран в меда. Аз съм определен от съдиите в този съд. Моята съвест е останала чиста. Освен Истанбулската спогодба, методът, по който се води това дело, се сътвориха подозрения, че има въздействие.

По делото Пеевски също. Нямам негативно отношение към него. Дори съм пил кафе с него при инцидентна среща. Знам единствено едно - който за един момент изпадне в несъответственост, не може повече да се върне в Народно събрание. Той беше ръководител на ДАНС и работи като подобен. Колко време не е значимо. Това е задоволително и изцяло ясно. Когато се образува това дело, сътрудници споделиха, дайте да го решим бързо. Такива неща ме карат да се колебая. Измисли се едно - би трябвало да се даде време. Само хора, които са били министър и зам.-министър имат право да се върне в Народното събрание. Това са ясни неща. По проблема с Пеевски не се получи решение. Един арбитър реши, че настояването е неприемливо. Шестима споделиха, че има съображение да се върне Пеевски в Народното събрание. Аз бях сред двете решения. Така не се стигна до решение. Влиянието се усеща. Който е политически подвластен няма да си го признае, нали? Аз в случай че съм подвластен няма да кажа. Но по дейностите проличава “.

***

Недялко Недялков, издател на Пик : „ За държавните управления – които и да са те, обстановката е комфортна. Договарят се единствено с един човек (Пеевски), вместо да се главоболят с двайсетина издатели и основни редактори, примерно. Срещу медийна поддръжка за всяка последваща власт Пеевски желае да го оставят да си върти схемите на независимост. И нещо изключително значимо: да не закачат хората му в основни ведомства от сорта на Национална агенция за приходите, Агенция „ Митници “, Комисия за защита на конкуренцията и Прокуратурата. Прокуратурата с основно „ П “. Пеевски – медии – прокуратура. ПМП – моделът на свободното слово и свободните медии. Как ви се коства? “

***

Адвокатът на Движение за права и свободи депутата Делян Пеевски Александър Ангелов е крайният бенефициарен притежател на офшорката Viafot ltd., записана на Британските вирджински острови. Това заяви уеб сайтът за проверяваща публицистика „ Биволъ “, като се базира на данни от Панамските документи (Panama Papers).

Ошфорката Viafot е притежател на българската компания „ Виафот Инвестмънт България “. А това е основна за обществено-политическия и стопански живот в страната в последните 4 години компания.

От 2015 година тя направи серия от опити да превземе русенския оръжеен цех „ Дунарит “. При тези си опити „ Виафот Инвестмънт България “ и Viafot се употребиха от поддръжката на съвсем всички институции в страната.

„ Виафот Инвестмънт България “ и Viafot са и в основата на скица за плячкосване на активи, кредитирани от фалираната Корпоративна комерсиална банка (КТБ). При реализирането на тази скица офшорката и българското й отделение още веднъж се употребяват с цялостната дейна, а когато е належащо – и пасивна държавна поддръжка. От синдиците на КТБ, през Фонда за гарантиране на влогове в банките, до отрасловия министър на финансите Владислав Горанов.

***

В назначението на Делян Пеевски за ръководител на ДАНС водачът на ГЕРБ Бойко Борисов видя сюжет за своето ликвидиране . Той е трябвало да бъде задържан и погубен в ареста. " За наслада митингите осуетиха този сюжет ", изясни пред публицистите Борисов.

Той разгласи още, че повода да бъде погубен е, че се е видяло, че с избори не може да бъде надвит. Повече детайлности за този сюжет той дал по време на съвещанието на Европейската национална партия (ЕНП), което се организира във Виена.

Борисов съобщи още, че Ахмед Доган стои зад назначението на Делян Пеевски. " Затова Лютви Местан, Пламен Орешарски и Сергей Станишев не пожелаха да кажат кой го е предложил ", счита още някогашният министър председател.

***

Единственият български експортьор на цигари за ОАЕ е " Булгартабак ", чиято благосъстоятелност се свързва с депутата и медиен магнат Делян Пеевски . Разследване на уеб страницата Бивол демонстрира с публични документи, че " Булгартабак " генерира контрабанда за милиарди посредством компания на ирански контрабандист, разследван от турските служби.

Многократно името на Делян Пеевски и това на иранския контрабандист Салам Кадер Фарадж се е появявало в турски и български отчети и изявления, разкриващи съществени подозрения за потребление на схеми за финансиране на организации от райони, в които се водят въоръжени спорове, точно посредством контрабанда на цигари от България към Обединените арабски емирства (ОАЕ).

Според документите оповестени от Бивол, компания на иракския контрабандист Салам Кадер Фарадж е купила от България и изнесла за Обединените Арабски Емирства над 3,3 милиарда пакета цигари за интервала 2009 – 2017.

***

Извиняваме се, че измежду посред акцията за назначение Иван Гешев за основен прокурор, нарушаваме ритъма на сюжета, само че в следващата акция против наркото нещо не доближава. Има спецполицаи, има екшън, прокурори и кино резултати, но… Точно тка - няма я черешката на тортата. Крайно време е прокуратурата да извърши задълбочени инспекции на горните изказвания, които са единствено дребна част от сигналите и подозренията за неприятни практики в живота и активността на господин Пеевски. Нека прокуратурата предложения и партньорски служби да се причислят в тези инспекции. Когато приключат и се разбере, че всичко против съумелия млад политик е шантаж и неистина – обликът му ще бъде изчистен и ликът му ще огрее Родината. Тогава в действителност Висш съдебен съвет ще получи съществени причини да се заеме с медиите, които се пробват да дискредитират депутата от Движение за права и свободи.

Същият метод може да се приложи и в по-дребни случаи. Например към служителите на реда и техните началници от Плевен, за които се разгласиха обстоятелства и доказателства, че са забъркани с наркодилъри и даже ги рекетират. Една дълбочинна прокурорска инспекция ще потвърди тяхната непорочност. Да го разгласи публично, та да се знае и жителите на града на българо-руската бойна популярност да се радват от сърце, че имат правоохранителните органи за знамение и приказ.

Направете го, бе, хора, не е толкоз ужасно. Или е?...

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР