Зам. главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав

...
Зам. главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав
Коментари Харесай

Шефът на следствието ще съдейства за имотната му проверка, но няма да излиза в отпуск

Зам. основният прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов разгласи пред организация " Фокус ", че ще окаже цялостно подпомагане на проверяващите от Националната организация за приходите (НАП) и антикорупционната комисия.

По-рано през днешния ден основният прокурор Сотир Цацаров разпореди на Върховната касационна прокуратура инспекция на информацията от изявления в медиите за добити недвижими парцели от Пламен Георгиев, ръководител на антикорупционната комисия, от сина на Борислав Сарафов – шеф на Националната следствена работа и заместител на основния прокурор по следствието, и от брачната половинка на Лозан Панов – ръководител на Върховния касационен съд, осъществяване на инспекции по реда на Закона за правосъдната власт.

По случая със сина на Борислав Сарафов медийните изявления се изпращат на антикорупционната комисия. На данъчната администрация в София е предоставена проверка на сина на Сарафов, с цел да се откри има ли сходство сред получените приходи и имущественото положение. Според обява в уеб страницата " Биволъ " синът на шефа на Националната следствена работа Боби Борислав Сарафов, който е роден през 1997 година, има апартамент, ателие и гараж на обща стойност 540 хиляди лева Те са добити през 2018 и 2019 година

" Съдействието ми ще се изрази в навреме показване на цялата изисквана документи. Категорично заявявам, че всичките ми дейности са в границите на закона и не опонират на морала. Доходите и имуществото - моите и на членовете на моето семейство са декларирани по надлежния ред ", изясни Сарафов пред " Фокус ".

От изказването му се схваща, че няма да послуша рекомендацията на премира Бойко Борисов, който прикани шефът на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) и другите, забъркани в абсурда с покупка на парцели на цени под нормалните за пазара, да подадат оставки или да излязат в дълъг отпуск, до момента в който органите създадат съответните инспекции. Борисов преднамерено не назова името на Пламен Георгиев и на останалите, за които се разбра, че са купили евтини жилища, защото " били чувствителни ".

Минути след изявлението на Борисов Пламен Георгиев разгласи, че излиза в отпуск до привършване на инспекцията.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новите жилища на ръководещите (113)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР