Зам. главният прокурор Даниела Машева награди жената, спомогнала за разкриване

...
Зам. главният прокурор Даниела Машева награди жената, спомогнала за разкриване
Коментари Харесай

Наградиха жената, помогнала за разкриването на рецидивиста, мамил възрастни хора

Зам. основният прокурор Даниела Машева награди дамата, спомогнала за откриване на причинителя на измами на възрастни поданици на гр. София. 32-годишната Жанета Колева е съдействала на възрастен мъж при подаване на сигнал за машинация.

По този метод проверяващите са разкрили бързо две закононарушения, осъществени по еднакъв метод на 09.12.2020 година на ул. " Гео Милев " и на ул. " Слатинска " в столицата. При едното 89-годишният И. Д. е бил излъган с 400 лева, а при другото са отнети 300 лева от В. П., на 83 година На 12.12.2020 година парите бяха върнати на двамата пострадалил
 Хванаха рецидивист, мамил възрастни хора в София Обновена
Хванаха рецидивист, мамил възрастни хора в София

Представял се за чиновник на Пощата

Междувременно А. М. бе притеглен към наказателна отговорност за измамите на възрастните хора и по искане на прокуратурата Софийски областен съд му наложи мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Припомняме, преди дни бе обявено, че 89-годишен пенсионер е бил обран измежду бял ден. 89-годишен мъж се раздели с 400 лв., минути откакто взел пенсията си от пощенския клон в столичния квартал " Гео Милев ".

Видеокамери са снимали по какъв начин автомобил стопира на улицата. Измамникът се показал за основен касиер от пощата. Казал на пенсионера, че са му дали по простъпка 50 лева по-малко. Мъжът дал цялата си пенсия, с цел да бъде преброена. И минути по-късно осъзнал, че е станал жертва на машинация.

На 09 декември към 12,00 ч. 89-годишният И. Д. взел пенсията си от пощенски клон на ул. " Гео Милев " в гр. София. Докато се движел по тротоара на улицата до него спрял лек автомобил. Водачът на автомобила - обвиненият А. М., повикал възрастния мъж и се показал за " основния касиер на пощата ". Обвиняемият обяснил на пенсионера, че е допустимо касиерката в пощенския клон да му е дала с 50 лв. по-малко от пенсията и изискал да преброят получената сума. И. Д. дал на обвинения да преброи парите от пенсията. След като ги преброил, А. М. подал част от тях на пенсионера, а останалите пари прибрал за себе си и потеглил с автомобила си. Възрастният човек усетил, че парите са по-малко, преброил ги и открил, че сумата, която обвиненият му е върнал е 300 лв.. По този метод обвиненият предизвикал на пенсионера имотна щета в размер на 400 лв.. След случилото се потърпевшият подал сигнал за закононарушението в 01 РУ-СДВР.

По същия метод е бил излъган и 83-годишният В. П. На същата дата сред 10,30 ч. и 11,00 ч. възрастният взел пенсията си от пощенския клон на ул. " Гео Милев " в гр. София. Докато вървял по ул. " Слатинска ", пенсионерът видял спрял до тротоара по улицата лек автомобил, наоколо до който стоял А. М. Обвиняемият спрял пенсионера, показал се за " касиер от пощата " и споделил на възрастния мъж, че би трябвало да му даде още 50 лв.. След това А. М. дал 50 лв. на В. П., който почнал да брои парите си. Тогава А. М. изискал да се увери, че сумата е тъкмо и възрастният мъж му подал парите. Обвиняемият бързо ги преброил. После дал парите назад на 83-годишния, качил се в автомобила си и потеглил. Когато възрастният човек преброил парите от пенсията си, открил, че липсва сума в размер на 300 лв.. На идващия ден подал сигнал за случая в 01 РУ-СДВР.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР