Зам.-директорът на спешната болница Пирогов проф. Николай Габровски е подал

...
Зам.-директорът на спешната болница Пирогов проф. Николай Габровски е подал
Коментари Харесай

Проф. Николай Габровски вече не е зам.-шеф на Пирогов |

Зам.-директорът на незабавната болница " Пирогов " проф. Николай Габровски е подал оставка, само че ще продължи да оказва помощ на сътрудниците си от новото управление , стана ясно от негово изявление пред бТВ.

" От няколко дни не съм зам.-директор на " Пирогов ". В момента, в който разбрах, че има назначен нов директор, напълно естествено си подадох оставката. Мисля, че е обикновено всеки шеф да си избира екип и не е належащо да има някакви драми към това ", изясни той.

По думите му през последните няколко месеци напрежението се е повишило доста съществено сред лекарите, по-специално лекарите от „ Пирогов “, и Министерството на здравеопазването. Създала се е атмосфера на доста огромно напрежение и се е стигнало до крайности.

" Най-страшното е, че започнахме да виждаме образуването на едни групи лекари против други лекари поради, че всички се печем на еднакъв огън. Това продължаваше прекомерно дълго време и трябваше да се потърси метод да се постави край ", разяснява професорът. 

Той подсети, че всичко е тръгнало от инспекция на болничното заведение и констатацията на НЗОК за източването й. 

" Нещо друго, което е доста значимо, че тя (проверката) се отнасяше за един интервал, през който ние сме се борили с COVID-19. В този интервал финансирането на здравната система беше радикално друго. На нас, лекарите, ни беше казано, че е обезпечена една сума пари, има финансиране, да създадем всичко за пациентите. " Пирогов " няма никакъв претекст за това по този начин наречено източване, тъй като получава едни и същи пари през този интервал от време ", уточни Габровски.

Той добави, че всяка болница има финансов предел за своето битие и за " Пирогов " той е около 5 млн. лева месечно.

" Така или другояче, тук не може да става дума за финансова измама и това залегна в подписаното съглашение (в сряда с Министерството на здравеопазването). Това са административни нарушавания, които следва да бъдат ревизирани и конкретизирани какъв брой са действителни. Тоест, не става дума за точене на касата, а за неверно попълнена документи ", съобщи лекарят.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР