Зам.-директор на фонд Земеделие (ДФЗ), директори и служители - общо

...
Зам.-директор на фонд Земеделие (ДФЗ), директори и служители - общо
Коментари Харесай

Зам.-директор на ДФЗ е арестуван заради Миньо Стайков

Зам.-директор на фонд " Земеделие " (ДФЗ), шефове и чиновници - общо шестима души, са арестувани за 24 часа по отношение на следствието против Миню Стайков и още 7 души, упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за асимилиране на евросредства. Това заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев, съобщи в. " 24 часа ".
Зам.-директорът е на позицията от единствено няколко месеца, а преди този момент е бил шеф на дирекция, посочи Гешев.
Престъпленията, за които е разследван Миню Стайков, са осъществени по времето, когато някогашният аграрни министър Румен Порожанов беше отпред на ДФЗ, само че до този миг против него не са събрани доказателства.
В момента прокурорите обискират и домовете на шестимата чиновници от фонда. Зам.-главният прокурор посочи, че наблюдаващият прокурор по делото ще реши на кого да издигнат обвиняване и каква мярка да им бъде наложена.
Обвиненията против Стайков - че е водач на незаконна група за източване на евросредства по Програмата за подкрепяне на селските региони и програмата за лозаро-винарството, са отпреди два месеца. Държавното обвиняване твърди, че в групата има още 7 души - деца на негови чиновници и доближени, които са служели един тип като пощенски кутии за точене на средства. Става въпрос за извоювани 8 млн. лв., а е имало опит те да бъдат увеличени с още 5 млн. евро.
Зам.-главният прокурор отхвърли да разяснява хакерската офанзива против Национална агенция за приходите и посочи, че сега ГДБОП работи. Той разкри също по този начин, че чиновник на военното разузнаване е работил като таксиметров водач на предприемач в чужбина. Това станало ясно по време на следствието против някогашния и сегашния началник на военна информация, които са упрекнати, че са дали право на чиновници да подписват достъпа до класифицирана информация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР