Заляха с киселина финансовия директор на германска енергийна компания. Мъжът

...
Заляха с киселина финансовия директор на германска енергийна компания. Мъжът
Коментари Харесай

Шеф на енергийна компания залят с киселина в Германия

Заляха с киселина финансовия шеф на немска енергийна компания. Мъжът е в тежко положение, а полицията проверява случая като опит за ликвидиране. Бернхард Гюнтер работи като финансов шеф на енергийната група Инноджи, която е филиал на концерна Ер Ве Е, осведоми Bulgaria ON AIR.

Той е бил залят с киселината от двама незнайни мъже пред дома си в Дюселдорф в понеделник сутринта. Нападателите съумели да избягат, а 51-годишният мъж е бил откаран с хеликоптер в болница.

Макар да е получил тежки изгаряния, животът му към този момент е вън от заплаха.

Мъжът бил атакуван, откакто се прибирал у дома от разходка в близкия парк. Той е бил повален на земята преди да бъде залят с киселината.

Самоличността на двамата нападатели към момента се обяснява.

Компанията на Гюнтер съобщи, че е " надълбоко шокирана " от офанзивата и добави, че не разполага с " информаця за претекстовете за покушението ".

Ер Ве Е не е изключително известна измежду еколозите поради въгледобивната си активност. Природозащитници от години окупират гората Хамбах, в западната немска провинция Северен Рейн - Вестфалия, в опит да спрат употребата на открита мина за лигнитни въглища, която е доста на ниска цена, само че и мощно замърсяващ околната среда източник на сила.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР