Залп от газови обещанияБългарските енергийни специалисти се усетиха, че 2020

...
Залп от газови обещанияБългарските енергийни специалисти се усетиха, че 2020
Коментари Харесай

В новия брой на вестник БАНКЕРЪ четете:

Залп от газови обещания

Българските енергийни експерти се усетиха, че 2020 година към този момент чука на вратата и тъкмо тя ще бъде основна за бъдещето на газовите доставки у нас. Заради това небрежно бе обновена и енергийната тактика на страната в частта й за доставките на синьо гориво. Документът бе стартиран стремително пред редица специалисти и ръководещи, а енергийният министър Теменужка Петкова се хвърли да изяснява по какъв начин България би трябвало да извлече максимума от географското си състояние. Промяната на параметрите в даден документ обаче не води до действителни стъпки в едно или друго начинание, както демонстрират и последните няколко сходни тактики. Но в този момент нещата към този момент в действителност ще се трансформират и дори ще се преобърнат. Очаквайте всичко по тематиката в новия ни брой!

Купувачът на "Банка Пиреос България " е явен

На дневен ред на банковия календар се появи покупката на "Банка Пиреос България ". И както се разбра, новият й притежател също е с гръцки генезис - "Юробанк ", чията дъщерна институция у нас е Пощенска банка. Сделката, за чиято подготовка се приказва от месеци и за която "БАНКЕРЪ " писа още през юни, бе публично доказана в сряда (7 ноември). Стойността на договорката е 75 млн. евро. Всичко по тематиката ще намерите в новия брой на „ БАНКЕРЪ “.

Сбърканата политика ражда корупция и престъпност

Поредният корупционен мегаскандал - проведената незаконна скица за продажба на българско поданство - подгря публичното неодобрение и го концентрира върху "онези мафиоти там горе ". Това бе естествено продължение на други афери, някои от които свързани с човешки жертви и премеждия. Независимо дали става дума за документни измами, далавери при публични поръчки, или за източване на еврофондове, вниманието (може би неслучайно) се насочва към съответни злодеи и техните хипотетични високопоставени настойници. Вижте в новия "БАНКЕРЪ "!

Планът за Витоша още веднъж "подгрява " кавги

Ново строителство, или избавление за ски уреди и въжените линии на територия на парк "Витоша “, плануват предложенията за смяна в проекта за ръководство на естествения парк? За следващ път този въпрос е напът да взриви мъчно поддържания баланс в връзките сред еколози и последователи на концепцията за превръщането на планината в атрактивна ски дестинация. Повече в "БАНКЕРЪ ".

Хегемонията на $ е в риск

Може би най-важният резултат от изборите оттатък Атлантика на 6 ноември е разграниченият конгрес - надзор на демократите върху Долната камара и превес на републиканците в Горната - сигурен фактор за възпрепятстване на бъдещите фискални планове на президента Доналд Тръмп, респ. - за привършване на капацитета на фискалните тласъци, когато щатското стопанство навлезе в 2019-а. Това на собствен ред значи, че се вижда краят на възходящия лихвен цикъл на щатската централна банка, което подсказа, че доходността на облигациите е близо до върховите си стойности. Какво се случи, четете в новия ни брой.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР