Заловиха голяма пратка с наркотици на Дунав мост в български

...
Заловиха голяма пратка с наркотици на Дунав мост в български
Коментари Харесай

Хероин за над 3 млн. лева откриха в български микробус на Дунав мост

Заловиха огромна пратка с опиати на Дунав мост в български микробус при опит да напусне България. В интервенцията с изключение на митнически чиновници и прокуратурата, се включва и ГДБОП. Водачът е 56-годишен мъж, който е арестуван за 72 часа, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама
Хероинът е открит в камион с българска регистрация, пътувал от Южна България. Той е бил празен.

На митническите чиновници им е направило усещане, че подът е бил преправен. При щателна инспекция са открити тайници, в които са били укрити 184 пакета с хероин. Стойността на стоката е над 3 млн. лв.. Тя е пътувала евентуално за Западна Европа.

Георги Костов, Агенция " Митници: Вчера, 9.20 сутринта, на трасе излаз " леки и рейсове " се явява въпросният товарен автомобил - Мерцедес " Принтер ", който е празен. Подът на транспортното средство от страната на шасито е извънредно пълен и е очевидно култивиран, след което са пристъпили към по-щателна митническа инспекция и са открили укритото вещество.
Андрей Ангелов, наблюдаващ прокурор: 184 са пакетите, общо тегло 93 кг. хероин. Предвиденото за този вид закононарушения наказване е отнемане от независимост от 15 до 20 години и санкция в размер от 100 до 300 хиляди лева
Старши комисар Стоян Иванов, зам.- шеф на основна дирекция " Гранична полиция ": Най-вероятно става въпрос за интернационален трафик. Колегите работят много интензивно имаме оперативна информация. Това не е единствено количество, което е предопределено за територията на България. То е на излаз към страни от Западна Европа. Работим с партньорските служби, тъй че скоро ще чакаме резултати по другите посоки.
На брифинга в Русе Иван Гешев разяснява и нестихващите митинги против избора му за основен прокурор.

Иван Гешев: В България постоянно има митинги за нещо. Това значи, че има гражданска позиция. Хората показват мнението си. Едни харесват процедурата, други не я харесват. Вие смятате, че са огромни. Други считат, че не са толкоз огромни, че има към 100 индивида на избора. Въпрос на позиция. Всеки вижда, каквото желае. Това, което мога да кажа, е ясно, и съм го казвал доста пъти. Никой не го интересува каква е Конституцията, какви са законите. Проблемът е, че една група политико-олигархична и т.н, която се тормози от закона, тъй като няма практиката да съблюдава закона, просто не желае да има избора, който на нея не й харесва.
По думите на Гешев протестиращите демонстрират непоследователност, тъй като е имало и други три случая, в които ръководителят е бил единствено един. Той даде образец с избора на Борис Велчев за основен прокурор, на ръководителя на Върховния касационен съд и на ръководителя на Международния валутен фонд.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФо
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР