Заловиха 5-метров женски питон във Флорида. Зоолозите твърдят, че змията

...
Заловиха 5-метров женски питон във Флорида. Зоолозите твърдят, че змията
Коментари Харесай

Хванаха гигантски питон, способен да погълне елен

Заловиха 5-метров женски питон във Флорида. Зоолозите настояват, че змията е задоволително едра и мощна, с цел да погълне елен. Питонът колос е по-дълъг от едноетажна сграда и тежи над 140 кг, оповестява Агенция Франс Прес.

Изследователите разкрили голямото влечуго, като употребявали мъжки питони, снабдени с радиопредаватели, което им разрешавало да наблюдават мъжките по време на размножителния им интервал.
Питон погълна жена в Индонезия Извадиха натрупа ѝ цялостен от змията
Установено е, че дългата над 5 метра женска е имала 73 яйца. Влечугите нямат естествени хищници във Флорида и се развъждат бързо, създавайки " обилни закани за локалната дива природа ", споделят откривателите.



Змиите могат да унищожат част от локалната дива природа, като убиват освен дребни животни като зайци, птици и опосуми, само че да гълтам и такива с размера на алигатори и възрастни елени.

Заловената змия е от типа Бирмански питон и се смята за инвазивен тип, откогато за първи път е импортиран във Флорида през 80-те години. Сега броят на питоните наближава рекордните 300 000, макар че Министерството на вътрешните работи на Съединени американски щати не разрешава вноса им в страната през 2012 година
Изчезнал индонезиец беше открит в тялото на голям питон Мъжът бил обхванат цялостен от влечугото
Комисията за запазване на рибата и дивата флора във Флорида е спонсорирала голям брой ловни стратегии за ограничение на броя на влечугите. Тези старания за в този момент не съумяват да забавят разпространяването им. Сред концепциите, които жителите на Южна Флорида са предложили, има много екстравагантни като внасянето на австралийски териери, които убиват змии и обтягане на бодлива тел към дърветата, с цел да се защитят птиците.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР