Заловените украински военни признаха пред РИА Новости, че специално са

...
Заловените украински военни признаха пред РИА Новости, че специално са
Коментари Харесай

Пленените украински военни разказаха как са поставяли ракетни системи Град близо до жилищни сгради

Заловените украински военни признаха пред РИА Новости, че особено са поставяли „ Град “-ове покрай жилищни здания в Донбас.

" Аз се причислих към армията, с цел да печеля пари, само че не с цел да се удрям. Защото нашите неприятни президенти Зеленски и Порошенко унищожиха Украйна до дъно. <...> Влязох в армията, с цел да печеля най-малко някоя стотинка за у дома ", описа старши сержанта от въоръжените сили на Украйна Владимир Йовенко, служил във военната част 0501.

По думите му още на 18 февруари командирът на батареята му наредил да зареди БМ-21 „ Град “ с цялостен боекомплект. На 21 февруари военните получили заповед да се изнесат от Чугуев.

„ Пристигнахме в град Дергачи (предградие на Харков ), поставихме машините на 10 метра от къщите “, сподели Йовенко.

Алишер Кайдаров, водач на товарач от същото звено, добави: „ Паркирахме коли зад жилищните здания, скрихме се зад тях, с цел да открием огън “.

На 24 февруари край село Тишки обаче те срещнаха колона от съветски танкове. Украинските военни взеха решение да се предадат, влязоха в договаряния и предадоха транспортните средства с цялото въоръжение.

" Казахме, че не желаеме кръвопролития, не желаеме убийства. Нямаме потребност от това ", сподели Кайдаров и добави, че няма да се бие с братския народ на Русия.

Той се обърна към военнослужещите от украинската войска: „ Момчета, предайте оръжията си! Никой не се нуждае от това, тази война “.

Русия стартира военна интервенция в Украйна на 24 февруари. Президентът Владимир Путин назова задачата му „ отбрана на хората, които са били подложени на тормоз и геноцид от режима в Киев в продължение на осем години “. За задачата, по неговите думи, се възнамерява да се извърши " демилитаризация и денацификация на Украйна ", да бъдат изправени пред съда всички военни нарушители, виновни за " кървавите закононарушения против цивилни " в Донбас.

Според Министерството на защитата въоръжените сили нанасят удари единствено по военната инфраструктура и украинските войски.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР