Заловени са няколко пътници, които пренасят през границата с Русия

...
Заловени са няколко пътници, които пренасят през границата с Русия
Коментари Харесай

Финландия конфискува стоки от руската граница

Заловени са няколко пасажери, които придвижват през границата с Русия дронове и други глобени артикули, които биха могли да усилят " промишления и военния капацитет " на Москва, заяви митническата работа на Финландия.

Задържането на стоките се случва в миг, когато Финландия разисква рестриктивните мерки за издаване на съветски визи след нахлуването на Москва в Украйна на 24 февруари, което докара до огромни западни наказания.

Между 22 и 27 юли са осъществени повече от 2500 инспекции и са открити към 100 такива случая, допълват от митническата работа.

" Понастоящем към 20 случая, свързани с пътнически трафик, са в развой на предварителна инспекция ", се споделя в изказването, като се прибавя, че при претърсванията са открити разнообразни първокласни артикули, глобени от Европейски Съюз, както и артикули, които биха могли да имат военно приложение, " като да вземем за пример принадлежности, употребявани в морския трафик ".

" Имаше също по този начин дронове, както и такива предмети, които не можем да разясняваме сега ", съобщи шефът по правоприлагането Микко Гронберг.

Увеличаващият се брой съветски туристи във Финландия провокира неодобрение, защото мнозина считат, че туризмът би трябвало да бъде стеснен поради войната.

Миналата седмица консервативната опозиционна партия на Финландия предложи да се спрат новите туристически визи за руснаци.

Президентът Саули Ниинистьо би трябвало да разиска въпроса с държавното управление на 4 август, а предлагането наподобява има необятна поддръжка в Народното събрание.

" Лично аз считам, че рестриктивните мерки би трябвало да се усилят ", съобщи Аки Линден от ръководещите социалдемократи, който е изпълняващ длъжността министър-председател, до момента в който Сана Марин е в отпуск.

Миналата седмица представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Русия " ще реагира доста отрицателно ", в случай че има ограничение на съветските визи.

След като на 15 юли Русия анулира рестриктивните мерки за пътешестване поради Ковид, броят на съветските туристи, които се насочат към Финландия, непрестанно се усилва.

Въпреки че броят им към момента е под равнищата отпреди пандемията, през юли са минали повече от 185 000 гранични пункта - в съпоставяне със 125 000 през юни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР