Заложили сме строителството на общо 9 детски градини през тази

...
Заложили сме строителството на общо 9 детски градини през тази
Коментари Харесай

Столична община е предвидила строителството на 9 детски градини през тази година

Заложили сме строителството на общо 9 детски градини през тази година от бюджета на Столичната община. Това съобщи през днешния ден пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова.

Столичният кмет ревизира строителните действия в 31-а детска градина в регион "Люлин " 2.

Фандъкова сподели, че Следствен отдел към окръжна прокуратура е подала поръчка към Министерството на образованието за финансиране на построяването на още девет градини. Имам уверението на министъра, че ще ни бъде утвърдена програмата за строителството на девет детски градини и три учебни здания със средства от държавния бюджет, акцентира Фандъкова.

Йорданка Фандъкова се похвали с детска градина в регион „ Искър “

По думите ѝ строителството на нови градините е значима задача за Столичната община. Започнахме работа по стратегия за преустрояване на 20 пожароопасни и 18 детски градини с азбестови плоскости. В 31-ва детска градина в "Люлин 2 " няма опция за разкриване на спомагателни групи, само че най-малко децата ще се усещат уютно и удобно и родителите ще са спокойни, сподели столичният кмет.

Ремонтът в градината се чака да завърши през юли. По думите на кмета в регион "Люлин " е имало шест детски градини с азбестови плоскости. Това е четвъртата, която напълно строим отначало. Остават още две, за които кметът на "Люлин " има явен проект. Инвестицията за ремонта на 31-ва детска градина е 2,2 млн.лв.

В момента се строят общо пет детски градини с тази, като две от тях са в "Красно село " и в "Изгрев " с кметове, които не са от ГЕРБ. Други две са в "Подуяне ", "Люлин " и "Искър ", уточни кметът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР