Заложени са средства и за реализирането на други два важни

...
Заложени са средства и за реализирането на други два важни
Коментари Харесай

Повече пари за отбрана в бюджета за идната година

Заложени са средства и за реализирането на други два значими плана - пазаруване на бронирана машина за пехотата и нови патрулни кораби за флота. До 6 декември трите компании, които аплайват за построяването им, би трябвало да изпратят офертите си.

Контраадмирал Кирил Михайлов, пълководец на Военноморските сили: Веднага, откакто бъдат получени новите предложения, ще стартира работа комисията, която януари месец би трябвало да излезе с предложение до министъра за претендент за строителството на новите кораби.
За да се подсигурява сигурността на корабоплаването в морското ни пространство и провеждането на противоминни интервенции, страната ще закупи два кораба втора ръка - вид минен ловджия. Те ще бъдат основани във Варна.
Вицеадмирал Емил Ефтимов, заместник-началник на защитата: Корабите, които вземаме от Холандия са след частична рационализация, с някои по-модернизирани качества. Надявам се това да бъде една потребна крачка.
В бюджета за защита за идната година ще има повече средствата и за финансови разноски, което ще даде опция за поддръжка на съществуващата техника, сподели още вицеадмирал Ефтимов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР