Заложена на пътя бомба избухна и уби четирима души в

...
Заложена на пътя бомба избухна и уби четирима души в
Коментари Харесай

Взривно устройство и катастрофа на хеликоптер отнеха живота на 13 човека в Афганистан

Заложена на пътя бомба избухна и умъртви четирима души в рейс с държавни чиновници в афганистанската столица Кабул. Вчера девет души от силите за сигурност починаха, откакто хеликоптерът им беше свален с ракета, съобщи Ройтерс, като се базира на представители на управляващите.
Още никой не е поел отговорност за взривното устройство, макар че държавното управление упрекна талибаните за осъществени неотдавна набези против държавни чиновници, видни представители на гражданското общество и публицисти. Талибаните отхвърлиха да имат нещо общо с акцията.
Бомбата е поразила рейс, нает от министерството на информацията и технологиите за транспорт на чиновниците му
Бомбената офанзива е осъществена в миг, когато представители на афганистанското държавно управление, талибаните и на основни страни като Съединени американски щати и Русия бяха в Москва, с цел да спомагат за понижаване на насилието и поощряване на мирния развой в Афганистан.
Афганистанският президент Ашраф Гани сподели през днешния ден пред кореспонденти, че хеликоптерът е бил свален и причинителите ще бъдат задържани и осъдени.
Според източници хеликоптерът е бил улучен от ракета при политане в провинция Майдан Вардак. Загинали са членове на екипажа и военни от специфичните сили. Не е ясно, кой е изстрелял ракетата. За този случай също никой не е поел отговорност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР