"Залогът на евроизборите е ще се създаде ли нова ситуация

...
"Залогът на евроизборите е ще се създаде ли нова ситуация
Коментари Харесай

Иво Христов: Българите се страхуват от ГЕРБ и Борисов

"Залогът на евроизборите е ще се сътвори ли нова обстановка в България след тях ", съобщи претендентът за евродепутат от Българска социалистическа партия и някогашен консултант на президента Радев Иво Христов в ефирен ефир. "Шокира ме страхът, който се е вселил в душата на българите ", добави още той.

Според Христов в провинцията даже свободните специалности рискуват да изгубят позициите си поради натиска на ГЕРБ. По негови думи от партията употребяват всички принадлежности на страната, в това число Национална агенция за приходите, с цел да притискат предприемачи, които не симпатизират на ГЕРБ.

Кандидатът за евродепутат увери, че няма да напусне националната сцена, когато замине за Европа. Той се аргументира с това, че България живее в тази европейска рамка и разпоредбите, които се ползват у нас, постоянно са изковани в Европарламента. Христов акцентира, че за него ще бъде чест да отстоява позициите на президента както в Европа, по този начин и в България.

На въпроса по какъв начин може хората към момента да имат вяра на Българска социалистическа партия след няколко пъти разочарования, Христов отговори, че "няколко пъти " може да има случайно значение - едно е драмата от 97-а, плод от извънредно трагичните условия от началото на прехода, друго е Българска социалистическа партия при Станишев. Левият претендент изрази позиция, че при все отдалечаването от левите хрумвания на Българска социалистическа партия не може да се каже, че партията е завършила с отрицателен баланс своя мандат. Според думите му тогава имало условен разцвет в съпоставяне със сегашната власт, при която има "отток на вложения, обществена застоялост и нов растеж на емиграцията ". Христов е сигурен, че мъдрите гласоподаватели осъзнават, че няма друга опция, която може да спре безспорната власт на Борисов, и този боязън може да се изтрие от българската традиция единствено при промяна на настоящия режим.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР