Заливане с киселина е едно от най-редките престъпления у нас,

...
Заливане с киселина е едно от най-редките престъпления у нас,
Коментари Харесай

Кошмарна статистика: Залетите с киселина жени са над 30 през последните 25 години

Заливане с киселина е едно от най-редките закононарушения у нас, само че в това време жертвите не са толкоз малко . Статистиката сочи че от случая с Анна Заркова, който е през 1999 година, до 2018 година още малко над 30 дами претърпяват ужаса от корозивната течност. В същото време неоправдателни присъди са едвам няколко.

 
В България измежду най-известните жертви на офанзиви с киселина е журналистката Анна Заркова. Въпреки претърпяното тя не се отхвърля от сложната си работа на престъпен публицист и анализатор.
 Анна Заркова преди Анна Заркова преди  
Друга цел стана някогашната шефка на Дирекцията за строителен надзор Светлана Гебрева (година след нападението умира от рак). Сериозно пострада и бизнесдамата Мария Бонева. Извършителите на покушенията против тях са неразкрити и до ден сегашен.
 Светлана Гебрева Светлана Гебрева   Последният случай на такава ужасяваща експанзия е този с пловдивската гадателка Тони, която бе залята с киселина в дома й в града под тепетата. Тъй като Тони е трудноподвижна и експерт се грижи за нея, входната й врата постоянно стои отворена. Това й изиграва неприятна смешка и по този начин двама нападатели проникват в жилището й и я заливат с корозионната течност по лицето и по единия й крайник. Тони претърпя интервенция и я чакат още няколко. Състоянието й е много тежко.

На 26 март 2018 година е залята с киселина сладкарката Ажда Ибрахимова. 36-годишна жена е обезобразена на бул. " Стамболийски " покрай кръстовището с " Константин Величков ". Ажда бе настанена в болничното заведение с 24% изгаряния по главата, шията и ръцете.
 Ажда Ибрахимова Ажда Ибрахимова
Нападението над дамата става, откакто Ажда заключва ресторанта, където работи. Тръгва към колата си и точно там я причаква нападателят и я залива. Омита се на момента и до ден сегашен не е оголен.

През 2015 година красивата 23-годишна Даря Юриева от Варна падна жертва на мъчителна ревнивост надалеч от родината си в Индия, където 28-годишният Сидхарт Сривастава безскрупулно обезобрази момичето с киселина. Бруталното закононарушение е осъществено в град Варанаси в северния индийски щат Утар Прадеш. След като идва във Варанаси, девойката бързо се ориентира и си намира жилище чартърен. Именно там я вижда за пръв път Сривастава, който е родственик на хазяина на Дарина и постоянно се отбива в жилището. В момента е в пандиза. Бруталният индиец е задържан незабавно след нападението, а проверяващите считат. че закононарушението е осъществено заради полови подбуди.

През годините има доста опити за заливане с киселина, само че те са осуетени. Повечето, за жалост, сполучливи опити са от 1999 година до 2009 година

През 2009 година две студентки са залети по поръчка. На 25 ноември против обещани 10 бона Кирил Гущеров залива с киселина двете девойки от Гоце Делчев по поръчка на Венцислав Добрев. Преди ужасяващата покруса 26-годишната Христина Колджиева и 24-годишната й съквартирантка Мария Коемджиева се прибират от дискотека. Момичетата са застигнати от чужд пред квартирата им на улица " Н. Петрини " в Благоевград и залети с корозионната течност. Извършителите се разминаха с леки присъди.

Същата година на 26 юни в Бургас е залята 30-годишната активистка на партия " Другата България " Габриела Георгиева. Според полицията покушението против Габриела не е обвързвано с активността й в партията, а с криминално-интимна връзка. Разследващите считат, че повода е връзката й с Петър Чонтов - остарял познайник на полицията. Делото зацикли и не се стигна до присъди.

Година по-рано, на 10 ноември, шефката на компания " Богдан мебел " Петя Минкова-Стаевска е залята с изгарящата течност пред офиса си в София. 11 дни след офанзивата за обезпечение на бруталното нахлуване бе упрекнат месарският необут Димитър Пачеджиев. Впоследствие Пачеджиев е оневинен. Обезобразяване със засягане на речта, повреди на нервни окончания на лицевия нерв. Нанесени огромни вреди върху външния тип на дамата с белези по лицето, шията и тялото, които са необратими макар направените към този момент пластични интервенции.

Един от най-жестоките и коментирани случаи на заливане с киселина се случи през 2002 година, когато заляха рекламния сътрудник от " Мегаталант " Мария Станева (сега Бонева) на няколко крачки от вкъщи й в столичния квартал " Банишора ". Извършителят по този начин и не е открит.
 Мария Станева Мария Станева
Година по-рано жертва на киселина става заместник-директорката на дирекция " Национален строителен надзор " (ДНСК). На 17 декември 2001 година Гебрева и водачът й слизат от колата и потеглят към дирекцията. На няколко метра от входа те са пресрещнати от чужд мъж, който с внезапно придвижване на ръката плисва киселина в лицето на Гебрева и хукнал да бяга. Шофьорът потегля да го гони с револвер в ръка, само че не смее да стреля поради хората по тротоара. Малко по-късно индивидът се спъва и пада, а това обезпечава на бандита нужната преднина и той изчезва. Гебрева след година умря от рак. А упрекнатият таксиметров водач бе дефинитивно оневинен през 2005 година

  Случаят с майката на правосъдния министър



На 11 май 1998 година сутринта Заркова е залята със сярна киселина край спирка в " Младост 1 ". Дни по-късно за покушението бе арестуван таксиметровият водач Петьо Петков. Свидетел по делото е инвалидът Емил Мариев. Впоследствие водачът бе освободен, а Мариев задържан. Той прави признания в отсъствието на юрист, от който след това се отхвърля. На почналия развой излиза наяве, че следователи и служители на реда обещавали на инвалида спортни екипи и други придобивки, в случай че се признае за отговорен. Прокуратурата по този начин и не съумява да потвърди, че Мариев е причинител.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР