Залите за изкуства, в това число танцовите и музикалните школи,

...
Залите за изкуства, в това число танцовите и музикалните школи,
Коментари Харесай

Отвориха залите за изкуства

Залите за изкуства, включително танцовите и музикалните школи, отварят още през днешния ден. Решението беше взето след среща сред представители на танцьорите, музикантите, здравния министър Кирил Ананиев и министъра на културата Боил Банов.

Освен танците, позволяват се още: театрите на закрито, опери, читалища и всички форми на изкуство.
При избрани условия: Залите за изкуства отварят още през днешния ден Решението беше взето след среща на танцьори и музиканти със здравния министър Кирил Ананиев и културния Боил Банов
Мерките, които бяха утвърдени от здравното министерство днесq са: в залите да няма повече от 20 души, да има по 1 човек на 4 квадратни метра, както и обезпечаване на безвредно разстояние от 1,5 м. За тези, които танцуват докосвайки се – да си обезпечат да вземем за пример забрадка, с цел да няма директен досег.

Останалите ограничения са: носене на маски по избор, стерилизация на пространствата и контактните повърхности, персонално носене на вода, кърпи и помощни средства, както и обувки, които да се носят единствено в залата.

Фестивалите и надпреварите обаче остават неразрешени.

За театрите и театралните изкуства взеха решение откритите подиуми да работят при 50% заети места, а закритите подиуми – при 30%.

Актьорите обаче няма по какъв начин да бъдат защитени изцяло. Затова всеки актьор ще има право да не работи, без да бъде глобен. Тези, които одобряват работата при тези условия, ще подписват декларация за единодушие.

Всеки спектакъл самичък ще вземе решение от кой момент и при какви условия да работи. В понеделник следва нова среща. Тя ще бъде сред представителите на танцови и музикални сформира и министъра на културата Боил Банов. Там ще бъдат обсъждани финансовите ограничения и ще бъдат ли подкрепени съставите, претърпели загуби.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР