Залепен стикер на прозореца на колите ще показва, че сме

...
Залепен стикер на прозореца на колите ще показва, че сме
Коментари Харесай

Започват да глобяват със стикер за неправилно паркиране в София

Залепен стикер на прозореца на колите ще демонстрира, че сме санкционирани за погрешно паркиране в София, а фишовете няма да се апелират, ще има снимков материал.

От втората половина на октомври всички, които паркират погрешно, могат да бъдат санкционирани с неприсъствени фишове. Това сподели изпълнителният шеф на Центъра за градска подвижност Димитър Дилчев пред Българска национална телевизия.

„ Паяците главно подвигат коли, които са спрели погрешно и пречат на градския превоз и колите със специфичен режим на придвижване. Те са нужни в София. Рядко подвигаме тези, които не са заплатили скобата си в границите на деня “, уточни той.

„ В момента е подготвена система и образоваме хора за налагане на неприсъствени фишове за погрешно паркиране. В близкия месец всички, които паркират погрешно, могат да намерят стикер на своя автомобил, което значи, че са санкционирани. Тази система ще проработи през втората половина на октомври. С това се надяваме да дисциплинираме проблематичните елементи на София във връзка с паркирането “, добави Дилчев.

По думите му тези фишове са необжалваеми и процедурата е направена добре със снимков материал. Той уточни, че тези фишове ще бъдат лепени от чиновници на ЦГМ и ще са за цялата територия на София.

„ Човекът, който е паркирал погрешно, ще си получи фиша и по пощата на непрекъснатия адрес. Целта е с по-малко хора да можем да глобяваме повече пътни транспортни средства и да можем да покрием по-големи терени в столицата и по този начин местата в другите квартали, където има проблеми с неправилното паркиране, да стартират да се почистват. Парите от санкциите отиват в Столична община, а не в ЦГМ. Идеята е да освободим тротоарите и местата за пешеходците “, добави той.

В края на годината новата билет система в градския превоз би трябвало да проработи. Това сподели още Димитър Дилчев.

„ В края на годината новата билет система в градския превоз би трябвало да проработи, като поетапно към нея ще бъдат надградени доста услуги. Хората към този момент ще могат да заредят транспортния си документ през интернет и мобилно приложение, ще могат да заплатят пътешестване единствено с допиране на безконтактна кредитна или дебитна карта, както и ще даде опция за въвеждане на нови транспортни документи за време и разстояние “, уточни Дилчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР