Залавянето на Стоян Зайков се бави заради слаби криминалисти. Това

...
Залавянето на Стоян Зайков се бави заради слаби криминалисти. Това
Коментари Харесай

Слаби криминалисти - това е причината да не е хванат Зайков според бивш главен секретар на МВР

Залавянето на Стоян Зайков се бави поради слаби криминалисти. Това споделиха в " България заран " по телевизия Bulgaria ON AIR някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи и специалист по национална сигурност проф. Николай Радулов , и престъпният публицист Богдана Лазарова.

Както е известно Зайков се търси за две убийства в Костенец, само че към този момент 20 дни полицията не може да го залови.

Радулов бе безапелационен, че информациите, че обвиненият се е крил във вила, където е гледал вести и се е къпал, са несериозни, защото това няма по какъв начин да бъде потвърдено. Той добави, че единственият късмет на Министерство на вътрешните работи да залови Стоян Зайков, е той да продължи да се върти в региона.

" Толкова сме се отдалечили от времето на закононарушението, че обвиненият доста мъчно може да бъде хванат. Единственият късмет на Министерство на вътрешните работи е, че това лице ще продължи да се върти в региона. Не се знае какъв брой са качествени биологичните следи за кучетата месец след закононарушението. От Министерство на вътрешните работи пък изясняват, че той бил влезнал в една вила и даже гледал вести. Как са го разбрали? Чрез пийпълметрията? След това се изкъпал. Може и да не става дума за същото лице. Издирването е друго от PR акциите, от защитата на мачове ", изясни Радулов

" Нещата, които ни оповестяват, са такива, че започваме да си мислим, че към нас се отнасят несериозно. Лошото е, че Институтът по криминалистика е във банкрут и все по-слаби криминалисти излизат. Урокът, който би трябвало да научи Министерство на вътрешните работи е, че не могат хора, които не са се занимавали с търсене, да търсят обвинен в ликвидиране ", сподели още Радулов.

Лазарова поддържа бившия главен секретар на Министерство на вътрешните работи и добави, че тактиката на полицията в това търсене е сбъркана през цялото време. Освен това тя изрази учудването си, че Зайков не е пуснат за интернационално търсене.

" Не мисля, че полицията подценява Зайков. Те сгрешиха тактиката още в самото начало. Той има преднина от 12 часа. Освен това е изтеглил всичките си налични пари. Това значи, че е подготвен да бяга. Полицията не може да стои безпределно на едно място, тъй като ще стане за смях. Интересното е, че той не е разгласен за интернационално търсене. Нямаме никаква гаранция, че той е причинителят на двете убийства. Докато за първото има повече улики, че има възможност да е Зайков, за второто няма никакви следи, че е той. Възможно е причинителят да е напълно различен. Истината е, че Институтът по криминалистика е в доста тежко положение и заради тази причина от него излизат все по-слаби криминалисти ", обясни журналистът пред Bulgaria ON AIR.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР