Залавянето на избягалия затворник в Ловеч не олекотява темата за

...
Залавянето на избягалия затворник в Ловеч не олекотява темата за
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: В сектор Сигурност има проблеми, но има и системен подход за решаването им

Залавянето на избягалия пандизчия в Ловеч не олекотява тематиката за импортирания от Българска социалистическа партия избор на съмнение към държавното управление по тематиката "Сигурност ". Това съобщи пред БНР депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева.

Тя уточни убийствата от последната година, телефонните измами и престъпността в дребните обитаеми места като съществени проблеми, с които ръководещите не могат да се вършат: "Бягството от пандиза – това е единствено забележимата страна. Това е забележимата страна на целия неуспех в системата на вътрешна сигурност. В България има над 1000 души, наказани с влезнали в действие присъди – те вместо да са в пандизите, се намират измежду нас. Никой не може да ни каже за какво тези хора не са в пандиза. Проблемите са хронични. Не става дума за двама или трима избягали от пандизите и един, който през вчерашния ден е върнат. Вижте какво се случва в България – експанзия, побои, незаконни нападения над цели села и убийства. Това се случва ежедневно пред очите на българските жители. Това е проблем за всеки българин. Това са причини не на леви или десни сили ".

Йончева уточни, че 75% от обирите по домовете не са разкрити, 85% от телефонните измами също. По думите й служителите на реда в България не намират никакъв тласък за работа.

В бранш "Сигурност " има проблеми, само че има и систематичен метод за тяхното решение, съобщи от своя страна ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той изясни какво е направила страната през последната година за сигурността на хората: "От май 2017 година до май 2018 година са назначени по направление на активност полиция 1765 чиновници. Понеже в техните претекстове се приказва за прекъснати служебни правни отношения на над 2000 индивида, аз ще кажа, че по направление на активност полиция те са единствено 613. Това, което се излага в претекстовете за несъблюдение на обещания за служител на реда във всяко обитаемо място – за една година можем да отчетем, че са построени 630 мобилни екипа за запазване на публичния ред за всички регионални дирекции ".

Цветанов регистрира, че ГДБОП е възстановила доверието с европейските и евроатлантическите ни сътрудници. Вече имаме една висока оценка от взаимната ни работа, добави той.

Йончева насочи и обвинявания във връзка със Закона за частната охранителна активност. Цветанов отговори, че с този закон не е променено нищо, а е дадена опция за съгласуваност и приемане на информация от охранителните компании, където те имат обекти.

"Светът е радикално изменен. Не всичко се ръководи от страната, а доста от дейностите към този момент са в частни ръце и това е по целия свят. Когато страната би трябвало да извърши своите отговорности, тя би трябвало да бъде в разговор и да има опция да разчита на всички структури ", разяснява Цветан Цветанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР