Залавянето на избягалия затворник в Ловеч не олекотява темата за

...
Залавянето на избягалия затворник в Ловеч не олекотява темата за
Коментари Харесай

БСП и ГЕРБ разменят обвинения преди вота на недоверие

Залавянето на избягалия пандизчия в Ловеч не олекотява тематиката за импортирания от Българска социалистическа партия избор на съмнение към държавното управление по тематиката " Сигурност ". Това съобщи по БНР депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева. Тя уточни убийствата от последната година, телефонните измами и престъпността в дребните обитаеми места като съществени проблеми, с които ръководещите не могат да се вършат:
„ Бягството от пандиза – това е единствено забележимата страна. Това е забележимата страна на целия неуспех в системата на вътрешна сигурност. В България има над 1000 души, наказани с влезнали в действие присъди – те вместо да са в пандизите, се намират измежду нас. Никой не може да ни каже за какво тези хора не са в пандиза. Проблемите са хронични. Не става дума за двама или трима избягали от пандизите и един, който през вчерашния ден е върнат. Вижте какво се случва в България – експанзия, побои, незаконни нападения над цели села и убийства. Това се случва ежедневно пред очите на българските жители. Това е проблем за всеки българин. Това са причини не на леви или десни сили “.
Йончева уточни, че 75% от обирите по домовете не са разкрити, 85% от телефонните измами също. По думите й служителите на реда в България не намират никакъв тласък за работа.
В бранш " Сигурност " има проблеми, само че има и систематичен метод за тяхното решение, съобщи от своя страна ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, представен от ИА " Фокус ". Той изясни какво е направила страната през последната година за сигурността на хората:
„ От май 2017 година до май 2018 година са назначени по направление на активност полиция 1765 чиновници. Понеже в техните претекстове се приказва за прекъснати служебни правни отношения на над 2000 индивида, аз ще кажа, че по направление на активност полиция те са единствено 613. Това, което се излага в претекстовете за несъблюдение на обещания за служител на реда във всяко обитаемо място – за една година можем да отчетем, че са построени 630 мобилни екипа за запазване на публичния ред за всички регионални дирекции “.
Цветанов регистрира, че ГДБОП е възстановила доверието с европейските и евроатлантическите ни сътрудници. Вече имаме една висока оценка от взаимната ни работа, добави той.
Йончева насочи и обвинявания във връзка със Закона за частната охранителна активност. Цветанов отговори, че с този закон не е променено нищо, а е дадена опция за съгласуваност и приемане на информация от охранителните компании, където те имат обекти.
„ Светът е радикално изменен. Не всичко се ръководи от страната, а доста от дейностите към този момент са в частни ръце и това е по целия свят. Когато страната би трябвало да извърши своите отговорности, тя би трябвало да бъде в разговор и да има опция да разчита на всички структури “, разяснява Цветан Цветанов.
Депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева изрази подозрения, че министър председателят Борисов ще отбрани задоволително твърдо в Брюксел българскатка позиция за мигрантите:
„ За страдание, господин Борисов доста постоянно е казвал, че слуша своите началници от Брюксел. Големият проблем е съумява ли господин Борисов и ще успее ли да отбрани българският народен интерес, дали няма да се превърнем в буферна зона като външна граница на Европейски Съюз и Шенген, а такава наклонност се обрисува “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР