Залахата за ядрена война в света става все по-вероятна и

...
Залахата за ядрена война в света става все по-вероятна и
Коментари Харесай

Светът на косъм от ядрена война между Северна Корея и САЩ

Залахата за нуклеарна война в света става все по-вероятна и близка, откакто Северна Корея изстреля през вчерашния ден следващата си балистична ракета - и втора междуконтинентална, определяйки опита си като " сурово предизвестие " към Съединени американски щати, а от няколко часа насам Пхенян и Вашингтон към този момент намерено се заплашват с нуклеарни бомби.

Според специалисти изстреляната през вчерашния ден ракета може да удари Лос Анджелис и други американски градове.

Заплахата от Сеул

Северна Корея удостовери, че е изстреляла в петък втората си междуконтинентална балистична ракета " Хвасон-14 " и дефинира това като " сурово предизвестие " към Съединени американски щати, съобщи Ройтерс, цитирайки Корейската централна телеграфна организация.

Ракетата, предопределена за " оптималната отдалеченост ", е летяла 47 минути и 12 секунди, достигайки оптималната височина от 3724,9 км, разгласи Пхенян. Изминалат е 998 км, сполучливо потвърждавайки обсега си, похвалиха се севернокорейците.

Опитът е бил разпореден от севернокорейския водач Ким Чен-ун, който е следил изстрелването и е декларирал, че " оръжейната стратегия на страна е скъп актив, който не може да бъде отдръпнат или сменен ".

Вашингтон и Сеул дават отговор

Вашингтон и Сеул отвърнаха на опита със взаимно ракетно обучение. Това заяви през днешния ден организация Йонхап, представена от ТАСС и Ройтерс. Американските военни сили потвърдиха учението.

В същото време стана ясно, че южнокорейското министерство на националната защита приготвя ответни ограничения за противопоставяне на КНДР, предава организация Йонхап.

" Паралелно със взаимните интернационалните старания в отговор на опасността от страна на Северна Корея, ние приготвяме и лични ограничения, които да осъществяваме в най-кратки периоди ", заяви медията, базирайки се на изказване от ведомството.

Организация на обединените нации прикани Пхенян

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш осъди изстрелването на балистична ракета от Северна Корея.

В публикувано изказване, представено от ТАСС, Гутериш дефинира дейностите на Пхенян като следващо нарушаване на резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и настоя севернокорейското управление да съблюдава интернационалните си отговорности.

" Административният началник на Организация на обединените нации приканва управлението на КНДР да отговори на предлагането на Южна Корея за обновяване на военните и други контакти, с цел да понижи риска от неточности в преценката и недоразумения, както и напрежението в района ", се споделя в изказването.

China releases new images of HQ-16 medium-range anti-aircraft missile firingshttps://t.co/pzNx2nqcPL pic.twitter.com/6zRefEqEEZ
— Defence blog (@Defence_blog) 28 юли 2017 г.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР