Залагайки на популизма, БСП нагласи вътрешното гласуване за водач на

...
Залагайки на популизма, БСП нагласи вътрешното гласуване за водач на
Коментари Харесай

Защо пък ГЕРБ да не поканят Мая Манолова да им води листата?!

Залагайки на популизма, Българска социалистическа партия настройки вътрешното гласоподаване за лидер на листата си за евровота по този начин, че да завоюва Елена Йончева в конкуренция с довчерашния си мъж/не съпруг/ Сергей Станишев, водач на ПЕС. За да отговорят на упованията в по този начин предположената конкуренция, от ГЕРБ за какво не поканят Мая Манолова да оглави тяхната листа?!

Една такава борба в идните избори за Екологичен потенциал хипотетично би изглеждала обективна и по достолепие. Тъкмо ще се избегнат залежките на някои киселяци, че негласните към този момент кандидатури на ГЕРБ - Мария Габриел и Ева Майдел били евроснахи и прекомерно евробюрократки за балканския усет. Много ще ми е забавно коя от двете дами - Йончева или Манолова ще вземе повече гласове? Йончева е от гражданската квота на алените. Мая Манолова е от дълго време самостоятелна, работи безрезервно за жителите и те я почитат наяве.

Елена Йончева си има своите достолепия, само че в никакъв случай не сме я чували да приказва за визията си за развиването на Българска социалистическа партия в Европа. Едва ли в Екологичен потенциал ще им е доста забавно да слушат за нейните скандални обвинявания, към този момент недоказани изрично, за „ Ало, Банов”, водата в Хасково, границата и така нататък.

Опонентът й във вътрешната конкуренция по сюжет и постановка на Корнелия Нинова, загуби единствено с 20 гласа. По личните му думи това са хората от апарата на „ Позитано” 20, които са на заплата при лидерката Нинова. Е по какъв начин да гласоподават те?

Предварително свиреният мач разцепи хората в Българска социалистическа партия освен „ по върховете”, а и „ в низините”, защото последните изобщо нямаха право на глас кой да води бащина тайфа в евровота.

Интересен прочит за пленума и номинациите на Българска социалистическа партия направи политологът Огнян Минчев в обществената мрежа: „ Това, че претендентите за евродепутати на Българска социалистическа партия се сортират съгласно потенциала им да пазят в Брюксел великодържавните ползи на Русия не е изненада и не буди подозрение. За всеки случай, обаче, са взети ограничения и кандидатурите да бъдат на хора, които и по кръв са руснаци. Елена Йончева по генезис е половин рускиня. Сергей Станишев - също. Ако той бъде номиниран за второто място в листата, претенденти номер едно и две ще бъдат две половинки - т.е. ще се равняват на един цялостен руснак. Това, дано подчертаем, не е значителния проблем. Проблемът е, дали присъстващите в листата не са обединени от убеждението - "След Русия обичам най-вече България "...?”

Какво ще стане дефинитивно с подреждането на претендентите в листите - на Българска социалистическа партия, ГЕРБ и останалите партии, следва да забележим. До тук обаче едно е ясно – щом най-ревностният конкурент на ГЕРБ – Българска социалистическа партия, залага на Елена Йончева, то ръководещите пък за какво да не поканят Мая Манолова?!

Този женски дуел ще бъде по достолепие – в границите на известното разбиране по тази причина. Иначе персонално аз считам, че няма нищо почтено в това, че Българска социалистическа партия сложи един против различен тъкмо Елена Йончева и Сергей Станишев. Интригантско и гадно е, каквито и доводи да се мъчат да вадят и да се изясняват.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР