Залагане на неправомерни критерии за подбор, методика или показатели за

...
Залагане на неправомерни критерии за подбор, методика или показатели за
Коментари Харесай

Регионалното министерство наложи санкции за 22.6 млн. лв. за нарушения по европроекти

Залагане на непозволени критерии за асортимент, методика или индикатори за възлагане. Това са най-честите нарушавания при подготовка и осъществяване на процедури за избор на реализатори по публични поръчки по планове, финансирани от Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020. Пропуските се позволяват главно при административната подготовка на тръжната документи, заяви Министерството на.регионалното развиване и благоустройството.

До момента са регистрирани 863 нередности, поради които по програмата са приспаднати 22.6 млн. лева

По наложените корекции от страна на бенефициентите са заведени 559 правосъдни административни производства. До този момента с влезнало в действие решение на съда в интерес на министерството са приключили 131 от тях. Седем каузи са в интерес на жалбоподателя.

Финансови корекции за същите нарушавания са наложени и на Столична община като към днешна дата приспаднатата сума е в размер на към 1.6 млн. лева Министерството е открило нередности в контракта на общината с компаниите " Джи Пи груп " и " ПСТ груп ", спечелили публичните поръчки за ремонта на Зона 2 - ул. " Граф Игнатиев ", и на Зона 4 - площад " Св. Александър Невски ". Размерът на двете поръчки е над 40 милиона лв.. Глобите се апелират в съда.

Чрез механизма за налагане на финансови корекции в следствие от открити нарушавания се цели да не се допусне осъществяването на разход, който е незаконосъобразен. Финансовите корекции са и инструментът, с който може да се в профил пропуск в бюджета, породен от позволена неточност, се показва в известието на районното министерство.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР