Залагаме на най-добрите овлажняващи кремове и хидратиращи маски, но така

...
Залагаме на най-добрите овлажняващи кремове и хидратиращи маски, но така
Коментари Харесай

Защо хидратиращите продукти не дават резултат?

Залагаме на най-хубавите овлажняващи кремове и хидратиращи маски, само че по този начин и не реализираме стремежи резултат. 

Оказва се, че казусът може да се крие в това, че не й осигуряваме изискванията, в които нейните лични защитни механизми да работят както би трябвало. Постигането на съвършения pH баланс за кожата е измежду най-важните неща в грижата. Така ще предотвратим сухотата и ще увеличим успеваемостта на анти-ейдж продуктите.

Защо киселинният pH на кожата е толкоз значим?

Тялото ви действа добре, когато pH салдото е безпристрастен (7), само че за кожата нещата стоят малко по-различно – нейната защитна преграда, състояща се от мъртви кафези, мастни киселини и липиди, работи в малко по-киселинна среда – 5,5. Когато заради разнообразни аргументи създадем тъй че pH на кожата ни стане 6 или 7, тази преграда се разпада, позволявайки на алергени, замърсители и бактерии да навлязат в кожата, а влагата да избяга.

В едно проучване, оповестено в British Journal of Dermatology, учените сравнявали положението на кожата на две групи дами в интервал от 8 години – едните били с киселинно pH на кожата, а другите с алкално. Тези, които били с алкален pH, в края на проучването имали повече бръчки от другите дами.

 a2449a9875679c40f9cac5fb07fa0946

Как да разберете дали кожата ви е с алкално или киселинно pH?

“Ако имате лющеща се, сърбяща кожа, може би си с алкално pH, което значи, че би трябвало да вземете ограничения, с цел да възстановите естествения й киселинен pH баланс. Когато нанасяте хидратиращи артикули върху лице с алкално pH, мощните съставки в тях не могат да обхванат през външния пласт на кожата и провокират раздразнения поради разрушената защитна преграда ”, декларира доктор Шери Инграхам, кожен лекар в Хюстън.

Тя дава четири съвета за поддържане на верния pH баланс на кожата:

1. Не мийте лицето си със сапун или пенливи измивни средства. Те нормално са алкални и лишават всичките потребни мазнини.

2. Намалете температурата. Усещането за опъната кожа след измиване с прекомерно топла вода е резултат от премахването на защитния пласт лой. Използвайте вода със стайна температура.

3. Кърпата за лице е непотребна. Според Инграхам тя е прекомерно абразивна за нежната кожа на лицето. Попийте водата деликатно с памучни тампони.

4. Потърсете артикули за лице с биоактивни съставни елементи – витамин А и антиоксиданти, съдържащи се в екстракта от нар и зелен чай. Те подкрепят клетъчното възобновяване и се борят със свободните радикали.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР