Зала “Универсиада в София е обявена за публична продан за

...
Зала “Универсиада в София е обявена за публична продан за
Коментари Харесай

Зала „Универсиада“ на търг за 15,6 милиона лева

Зала “Универсиада ” в София е оповестена за обществена обмен за малко над 15,6 милиона лв.. Оферти за парцела от 4130 кв. м застроена повърхност ще се събират до 12 юли от частния правосъден реализатор Стоян Якимов.

Залата бе приватизирана през 2008 година от държавното управление на Национална движение „Симеон Втори". Тогава тя стана благосъстоятелност на “Велдер Билд ” ЕАД за 9,5 милиона лв.. Собственик на компанията е “Велдер-БГ ”, а 100% от нейния капитал се има от швейцарското “Съксес инвест ” АГ.

“Велдер-БГ ” е записана на столичния бул. “Цар Борис ” III – където бе офисът на банкера Цветан Василев, притежател на Корпоративна комерсиална банка. “Велдер-БГ ”, “Велдер Пропъртис ” и “Велдер Билд ” са имали общо 39,5 милиона лв. непогасени отговорности към КТБ, сподели отчетът на “Аликс Партнърс ”.

Треньорът на първенеца на България по баскетбол “Левски Лукойл ” – Константин Папазов е избран за страж на парцела. Според комерсиалния указател той е представител на “Универсиада ” ЕАД, която е притежател на парцела. Внесеният капитал на сдружението е 7.34 млн. лв..
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР