Зала Арена Армеец“ в София вече не носи името на

...
Зала Арена Армеец“ в София вече не носи името на
Коментари Харесай

Време за избори и за „Арена Армеец“: Залата изгуби името си

Зала „ Арена Армеец “ в София към този момент не носи името на Застрахователното акционерно сдружение „ Армеец “. Договорът сред управлението на „ Национална спортна база “ ЕАД и сдружението е било прекъснато по взаимно единодушие, оповестиха от, позовайки се на информацияbTV.

Затова сега многофункционалната зала се споделя „ Арена София “ и нейните стопани търсят нов спонсор, който да купи и правата върху името на оборудването.

Изпълнителният шеф на „ Национална спортна база “ Светослав Русинов разяснява обстановката: „ НСБ ЕАД благодари на ЗАД " Армеец " за сполучливото и правилно партньорство през миналите 11 години. Сега напъните на управлението на НСБ ЕАД са ориентирани към договаряния за нов общоприет спонсор и опазване на водещата позиция на " Арена София " като хазаин на спортни и развлекателни мероприятия на международно равнище “.

„ Щастливи сме, че станахме част от построяването и одобряването на спортна зала на толкоз високо равнище. Благодарим за изключителния професионализъм, взаимна работа и безрезервност през всичките години. Радостни сме, че имахме опцията да подкрепим развиването и подпомагането на българския спорт и просвета. В резултат на взаимното съдействие с общи старания допринесохме за реализирането на стотици спортни, просветителни и развлекателни мероприятия в многофункционалната спортна зала “, пък сподели CEO-то на ЗАД „ Армеец “ Константин Велев.

Сега напъните са ориентирани към намирането на нов спонсор, който ще подкрепи и за покреването на разноските по поддържането на залата.

Във вторник (4 октомври) някогашният шеф на залата Борислав Велков разяснява обстановката, като в пост в профила си във „ Фейсбук “ загатна, че виновност за сегашната обстановка носи някогашният министър на младежта и спорта Радостин Василев.

" Време за ИЗБОРИ и за към този момент някогашната " Арена Армеец София ". От през днешния ден тя просто e залата на кръговото на " 4-ти километър ". Единадесет години след откриването на залата и провеждането на конкурс за название и общоприет спонсор, който направихме с голямо предпочитание да градим стандарти и история в спортния маркетинг, залата е безименна, даже е станала безлична. Всеки, работил и употребил " Армеец ", знае, че дружно с Иван Драндийски и редица сътрудници за няколко години начертахме нови стандарти и практики в ръководството и развиването на зали. Обиколихме света, с цел да практикуваме и да се учим.

Вложихме предпочитание, воля и самообладание. Да, към момента има това-онова, което и през днешния ден се ползва, само че като цяло картинката е тъжна, безперспективна за спорта, културата и прекарването на публиките. Много забележки могат да се насочат към активността на НСБ през годините, само че последното управление сподели тежко непознаване на материята, която е доста характерна и не е за всеки на началник. Да не подготвиш о’време нов общоприет спонсор за представителната зала на София и България е " слаб 2 " в ръководството и маркетинга. Този конкурс трябваше да бъде разгласен най-малко преди 6 месеца, посредством което да се извлекат всички вероятни имиджови изгоди за залата и столицата. Вместо това НСБ има " съвременен софтуерен артикул ". Когато разгледаш ГФО-тата на сдруженията в състава на НСБ, виждаш, че идейно, концептуално, управнически и финансово са останали надалеч, надалеч в предишното. Не софт, а ХАРДуера би трябвало да се подмени незабавно в тази конструкция.

Да се върнем на тематиката! От на следващия ден събитията в залата ще се организират в... " залата на 4-ти километър ", а до момента в който се откри нов общоприет спонсор, може да се именува " Арена Руди ". Срещу 1 млн. на година обаче... “, гласеше съобщенето от Велков.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР