Зала 2019“ на ул. Гладстон“ 32 на Градската художествена галерия

...
Зала 2019“ на ул. Гладстон“ 32 на Градската художествена галерия
Коментари Харесай

#78 художници от Пловдив в Цветове


Зала „ 2019 “ на ул. „ Гладстон “ 32 на Градската художествена изложба в Пловдив и тази година „ избухна “ в пролетни багри, хубост и светлина с изкуството на членовете на Дружество на пловдивските художници, които за поредна година откриха годишната си обща галерия „ Цветове “. Тя се организира в навечерието на Цветница и Великден и в нея по традиция се включват десетки одобрени актьори и млади създатели с творби на живописта, скулптурата, графиката, N формите.

Тази година в експозицията вземат участие 78 създатели с общо 114 произведения, ситуирани на двата етажа на галерията. Изложбата се реализира с финансовата поддръжка на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2023 година Входът е свободен. Пролетната галерия „ Цветове “ бе открита от ръководителя на ДПХ Снежана Фурнаджиева и заместник-кметът по просвета, археология и туризъм Пламен Панов.

 „ В навечерието сме на чудото на Христовото възкресение, пред саможертвата на сина Божи за нашето избавление. Тази година още веднъж e напрегнат поради войната наоколо и  трудностите за оцеляване – финансови и психически. И като че ли тъкмо в точния момент идва този величествен и щастлив момент за християните като избавление и в синхрон със събуждащата се пролет,  за да ни върне вярата и вярата в положителното “, сподели на откриването ръководителят на ДПХ Снежана Фурнаджиева.

„ Щастлив съм, че за четвърти път откривам изложбата „ Цветове “. От една страна тя е начало на креативната година на Дружеството на пловдивските художници и носи обръщение от членовете за мир, естетика и благополучие, от лечителите на душите ни – създателите. С картините си те още веднъж вдъхват хубост, светлина и мощ на публиката. От друга страна, в навечерието на огромния християнски празник Великден бих желал да пожелая на вас и вашите фамилии здраве, светлина и благополучие “, сподели в приветствието си към участници и посетители заместник-кметът Пламен Панов.

Официалната част приключи с обща фотография на създателите – участници в „ Цветове “, каквато е традицията в последните години. Експозицията може да бъде прегледана до 7 май.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР