Закуската се счита за най-важното хранене от десетилетия и по

...
Закуската се счита за най-важното хранене от десетилетия и по
Коментари Харесай

6 мита за закуската, в които трябва да спреш да вярваш!

Закуската се смята за най-важното хранене от десетилетия и по време на нея би трябвало да ядете като крал. Дали обаче тези изказвания са правилни?

Ето шест мита за закуската, които ще ви накарат да се замислите още веднъж.

Мит 1: Закуската е най-важното хранене

Закуската е първото хранене, което ядем, откакто тялото ни остане на гладно през цялата нощ. Яденето на здравословна и самодостатъчна закуска започва нашия метаболизъм. Това че закуската е най-важното хранене не е изцяло неправилно изказване, само че това, което консумираме денем, също има значение. Не става въпрос за броя на храненията, които ядем, всички хранения са значими и би трябвало да бъдат добре уравновесени и здравословни.

Мит 2: Яденето на закуска води до загуба на тегло

Това се основава на догатката, че в случай че човек закусва, то той ще употребява по-малко калории денем и ще изгори повече в придвижване. Това обаче зависи напълно от това дали в действителност ядете добре уравновесена, здравословна закуска. Ако денят ви стартира с вафли, понички или пакетирани зърнени храни, има възможност да почувствате апетит след къс интервал от време. Нездравословната и богатата на захар храна основава скокове в кръвта за къс интервал, което ви кара да се чувствате сити и енергични, само че също по този начин понижава доста бързо, което ви кара да жадувате за повече захар, или ястия, богати на въглехидрати. За да отслабнете, качеството и количеството на храната са от голяма важност, защото може да се наложи човек да бъде на калориен недостиг, а не времето на хранене.

 6 мита за закуската, в които би трябвало да спреш да вярваш!

Мит 3: Яденето на закуска ви кара да ядете по-малко денем

Ако закуската ви съдържа вярната композиция от комплицирани въглехидрати и протеини, възможностите за това желанието ви за храна да намалее ще бъдат по-големи. Обикновено, в случай че човек пропусне закуската, шансът да е по-гладен за обяд е по-висок заради продължителното недояждане. Гладното тяло нормално взема неверни решения във връзка с храненето, проправяйки път за избор на нездравословни храни. Въпреки това, няма гаранция дали човек ще яде по-малко денем, единствено тъй като е закусвал. Това е просто мит за закуската. Човек може да яде повече от стрес, досада или просто липса на обмисляне на храненето.

Мит 4: Приготвянето на питателна закуска лишава доста време

За да се възползвате от изгодите от закуската, значимо е тя да бъде здравословна и питателна. С модифицираната и пакетирана храна, дружно с интелигентните рекламни практики, започнахме да предлагаме нездравословни варианти за закуска, вярвайки, че са здравословни. Всичко от кутия и имащо дълъг период на валидност нормално е заредено с консерванти, които в никакъв случай не могат да бъдат потребни за нашето тяло. За да извършите бърза закуска, е по-добре да се подготвите авансово. Нека си признаем, че приготвянето на омлет, бърканите яйца, здравословен сандвич, нарязването на плод за смути или грабването на ядки не лишава време. Да не се оправдаваме.

Мит 5: Пропускането на закуска при от време на време недояждане има изгоди за здравето

 Само кафе за закуска

Хората, които практикуват от време на време недояждане, избират да пропуснат закуската, с цел да завършат избрани часове на недояждане. За този вид метод на живот се твърди, че има доста изгоди от загуба на тегло, през увеличение на метаболизма до понижаване на възпаленията в тялото. Въпреки това, един тип диета не работи еднообразно при всички. Някои хора могат да се възползват, до момента в който други могат да изпитат спад в равнищата на захарта, повишение на киселинността, главоболие и така нататък Важно е също освен да гладувате, само че също по този начин е значимо какво ядете във времето за хранене. По-добре е да се обърнете към диетолог, преди да решите и да изберете този метод на хранене.

Мит 6: Яденето на закуска усилва мускулната ви маса

Увеличаването на мускулната маса зависи напълно от храната, която ядете денем, в комбиниране с съответна подготовка. Зависи от съотношението на макроелементите. Продължителното недояждане може да докара до загуба на мускулна маса, изключително в случай че диетата не е добре уравновесена по време на прозореца на хранене. Въпреки това, закуската сама по себе си не може да усили или понижи мускулната ви маса.

Слушайте тялото си и включете или изключете закуската според от вашия метод на живот и потребности.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР