Закуската е най-важното хранене за деня. Тя ни зарежда със

...
Закуската е най-важното хранене за деня. Тя ни зарежда със
Коментари Харесай

Джинджифил за закуска гони отровите и топи мазнините

Закуската е най-важното хранене за деня. Тя ни зарежда със мощ и сила, само че от време на време нямаме време и я пропущаме. В други случаи хапваме едно и също - мазна баничка от сладкарница, някоя вафла или какъвто плод ни е останал у дома.

Джинджифилът е храната, която сигурно ще разнообрази всяка закуска - хем ще ни даде сили за дългия работен ден, хем ще ни достави потребни микроелементи. Въпреки своя характерен усет, малко от корена няма да ни навреди заран. Напротив, той има доста потребни свойства. Богат е на витамините А, С, Е, В, също по този начин минерали като магнезий, желязо, калий, фосфор, цинк, натрий, бета-каротин и други.

Ето няколко метода, по които да взимаме джинджифил за закуска:

Заменете кафето с джинджифил или прибавете малко чай от корена в него. Той е мощен антиоксидант, бори се със свободните радикали в тялото. Смята се, че има свойствата на кофеиновата напитка, по тази причина се пие най-много заран, само че в никакъв случай вечер, тъй като съществува риск да не можем да заспим.

Джинджифиловият чай е известна напитка, която сгрява. Една чаша от пикантния чай е изцяло задоволителна, с цел да ни загрее (най-вече гърлото), да облекчи гаденето (особено при бременните), както и всякакви неразположения в стомаха. Едно малко резенче колкото стотинка ни е належащо за изработката на чай с към 400 мл вода. Също по този начин приемът на този чай (на гладно, рано сутрин) оказва помощ в битката с килограмите, тъй като коренът има и свойството да топи мазнини.

Понякога обичаме да си вършим фреш за закуска. А за какво не прибавим и малко джинджифил към него? По този метод ще прибавим още няколко витамини и минерали към течността, което е причина за пресен старт на деня. Фрешът с цитрусови плодове, джинджифил и ябълки е енергийна бомба, която подтиква имунната система и ни защищава от вируси и настинки. А изменчивото време на открито подготвя към разболяване. По същия метод няколко резенчета джинджифил или сок от корена може да се прибавят към смутита и зърнени закуски. Така ще ускорим утринния метаболизъм и ще прочистим тялото от бактерии и отрови, натрупали се в него.

Другото нещо, което можем да опитаме заран, е няколко лъжички настърган джинджифил, комплицирани със сока и пулпата на един лимон, малко мед на усет. Можем да държим сместа в бурканче и всеки ден да хапваме по малко.

Използването на джинджифил за закуска и по време на другите хранения може да бъде доста потребно за здравето ни, стига да не прекаляваме с него и да не надвишаваме дневната доза от 4 грама.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР