Закуската е най-важното хранене за деня и в допълнение можем

...
Закуската е най-важното хранене за деня и в допълнение можем
Коментари Харесай

Продуктите, които не бива да се приемат на гладно

Закуската е най-важното хранене за деня и в допълнение можем да прибавим, че денят си проличава по това, какво ще сложиш на масата заран. Това гласят нови рекомендации за здравословно хранене, направени от диетолозите на водещия американски център за здравословен метод на живот Mayo clinic. Консумацията на някои храни и питиета на гладен корем може да има извънредно отрицателни резултати върху храносмилателната активност и метаболизма, а оттова и върху общото самочувствие и тонус, написа " Мениджър Нюз ". Ето какво поучават експертите да се заобикаля заран, на гладен корем:

Ето какво поучават експертите да се заобикаля заран, на гладен корем:

Студени питиета

След 7-8 часовия нощен сън, организмът се нуждае от течности, защото за това време от тялото се е изпарила много влага. Да се пие заран може и даже би трябвало, защото чаша вода ще „ разсъни ” стомаха преди приема на закуската. Но не трябва наличието на чашата да е прекомерно студено, защото това може да провокира неспокойствие. А при хора с някакви хронични болести на стомашно-чревния тракт – даже и обостряне на страданието. Освен това студените питиета свиват кръвоносните съдове на стомаха и утежняват локалното кръвообръщение, което може да утежни процесите на преправяне на храната. Дори и в доста горещи дни, пийте вода със стайна температура. Също по този начин не трябва да се пие на един мирис, а на дребни глътки през къси шпации.

Топли тестени закуски

Те съдържат дрожди, които способстват образуването на газове в стомаха, което води до неприятни чувства за отичане и тежест.

Кафе

За мнозина, денят просто не може да стартира без чаша кафе и...само това, без нищо друго. Почитателите на закуската “чаша кафе на гладно ” би трябвало да знаят, че кофеинът нервира стомашната лигавица, в резултат на което се покачва секрецията на стомашен сок. И тогава, в случай че нищо друго не стигне до стомаха с изключение на кафето, то стомашната киселина стартира да разяжда лигавицата и като нищо някой ден, без да усетите, ще се сдобиете с гастрит.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР