Закуската е най-важното хранене за деня – това ни повтарят

...
Закуската е най-важното хранене за деня – това ни повтарят
Коментари Харесай

Започни промяната си със закуската! Виж какво и колко да ядеш

Закуската е най-важното хранене за деня – това ни повтарят още от дребни. Здравословната закуска е от особена значимост, само че единствено в случай че е вярната.

За да е здравословна вашата закуска, е нужно да похапвате точните количества. Колкото и разнопосочно да е мнението на експертите, първото ястие във всеки случай не би трябвало да е щедро. Балансираното меню ни оказва помощ да сме сити, цялостни с сила и фокусирани през целия ден.

Експертът по хранене Линдзи Пайн е безапелационна, че няма по какъв начин да бъде избрана единна мярка, която да се отнася за закуската. Всеки самостоятелно би трябвало да дефинира количеството, което да приема.

 Здравословна закуска

За да видите какъв брой е подобаващото количество на закуската, е нужно да се съобразите с няколко фактора. Най-важно е да се обезпечи баланс сред протеини, фибри, здравословни мазнини и комплицирани въглехидрати. Независимо от количеството на закуската главното е постоянно да консумирате композиция от тези макронутриенти. Това дава сила и подсигурява, че няма по какъв начин да огладнеете най-малко до обяд.

Балансираните предписания нормално включват кисело мляко със смесени горски плодове и нарязани бадеми. Сред другите разновидности са шейк с листни зеленчуци и съставна част, богата на протеини, накиснати овесени ядки, та даже и няколко твърдо сварени яйца и купа плодове.

 Закуска

Една здравословна закуска включва сред 250 и 300 калории. Количеството обаче още веднъж зависи от индивида. Дозата е подобаваща за хора, които одобряват по 2 000 калории на ден. Фактори, които могат да трансформират количеството, са пол, тегло, възраст, вкус и това дали спортувате или не.

Дамите, трениращи три пъти седмично, които поемат по 1600 калории на ден, е добре да стартират деня с 300-400 калории. Жена, която тренира всеки ден и приема по 2100 калории на ден пък, може да приема закуска с до 600 калории.

 Мляко сплодове

В същото време експертите поучават да не се насилваме да ядем. Ако не сте гладни, просто не закусвайте. Слушайте какво ви споделя тялото и му давайте храна единствено когато то я изиска.

Напълно е обикновено, в случай че се храните щедро на обяд и вечеря, закуската да е по-малка. Ако желаете да приемате по-малко калории на вечеря обаче, един добър вид е да похапнете щедро на закуска. Подрастващите се нуждаят от солидна закуска, до момента в който дамите, които работят по през целия ден седнали, не се нуждаят от толкоз огромни количества калории.

 Кроасани

Няма предписание за това какъв брой огромна би трябвало да е закуската. Най-важното е да обърнете внимание на личните си потребности и желания, на физическата интензивност и общо положение.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР