Закуската е едно от най-важните хранения за деня, смятат здравните

...
Закуската е едно от най-важните хранения за деня, смятат здравните
Коментари Харесай

5 идеи как да си направите здравословна сутрешна закуска

Закуската е едно от най-важните хранения за деня, считат здравните специалисти. Тя оказва помощ на тялото да стартира да работи след нощната отмора и го зарежда с задоволително сила за целия ден. Една от най-здравословните утринни храни е овесената каша. Въпреки че мнозина намират тази закуска за банална, специалистите споделят по какъв начин да я извършите в действителност приятна и потребна с елементарни спомагателни съставки.

1.       Банан, стафиди и малко индийско орехче

Тези артикули ще създадат нормалната каша същинско наслаждение. Освен това, те ще усилят наличието на фибри в ястието, а с помощта на индийското орехче, тялото ще получи спомагателна доза манган, витамин В6 и фолиева киселина.

2.       Ягоди и боровинки

Пресните плодове са идеални като сладостен заряд, който може да придаде на вашата каша кремообразен усет. откри, че боровинките даже могат да се борят с образуването на мастни кафези.

3.       Семена от чиа и череши

Черешите и семената от чиа могат да се употребяват за подготвяне на вкусна и здравословна заливка на вашата утринна каша. За да извършите това, плодовете би трябвало да се варят със семената, като се разбъркват непрестанно. След като сместа се охлади, може да се добави към кашата.

4.       Банан, малина, бадемово масло и канела

Тази композиция ще обогати кашата с протеини. Можете да употребявате фъстъчено масло вместо бадемово, само че във всеки случай изберете артикул без добавена захар и сол.

5.       Бадемови люспи и фурми

Сушените фурми имат неповторим хранителен профил. Само една порция съдържа 5 грама фибри, към 3 грама протеин, витамини С и К, калций, витамини от група В и желязо.

Бадемите от своя страна са добър източник на сила, протеини и редица витамини и минерали. В съпоставяне с всички други ядки, бадемите се смятат за едни от най-богатите на хранителни субстанции.

6.        Праскови и малини

Пресъздайте праскова мелба с тази класическа композиция. В взаимозависимост от времето на годината можете да употребявате замразени малини и консервирани праскови, в случай че това е по-лесно или по-евтино от прясното. Консервираните и замразени плодове също съхраняват потребните си субстанции. Просто се уверете, че консервираните плодове са в сок, а не в сироп.

7.       Боровинки, орехи и слънчогледови семки

Те наподобяват много огромно допълнение за вашата каша, само че още по-добре, порция боровинки от 80 грама се смята за една от наложителните дневни добавки, а орехите и слънчогледовите семена осигуряват  ненаситени мазнини,  както и фибри и витамини. Използвайте други плодове, в случай че предпочитате, или даже сушени кайсии за опция на боровинките.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР