Закуската е едно от най-важните хранения за деня, но може

...
Закуската е едно от най-важните хранения за деня, но може
Коментари Харесай

Българската попара и мястото ѝ в селекцията на най-екзотичните закуски в света

Закуската е едно от най-важните хранения за деня, само че може би още по-важно е какво тъкмо похапваме. A разновидностите в това отношение са многочислени. И то освен в другите краища на България, а и в другите елементи на света.

От CNN се заемат с нелеката задача да подберат някои от най-екзотичните закуски в света и за наша огромна изненада във въпросната селекция попада и едно българско ядене - попарата.

" Попарата следва дългогодишната традиция да се употребява по-стария самун на идващия ден. Това топло ядене е обичана закуска от детството на доста българи ", разкриват от CNN и деликатно разказват и каква е рецептата за изработката на попара, като разясняват, че това не е тъкмо каша, не е и хлебен пудинг, въпреки да съвместява характерностите и на двете.

" Топло прясно мляко или чай се сипва в купа, цялостна с начупен на хапки самун, натрошено сирене, масло и захар. Оставя се за известно време, до момента в който течността попие в хляба и ястието стане меко. Яде се с лъжица ", допълват от изданието, като не пропущат да упоменат, че попара ядат и в Македония, и Сърбия.

Лично на нас (като българи, които закусваме това от малки) попарата не ни се коства по никакъв начин екзотична, изключително когато е поставена в една компания с тунизийската чорба от леблебия, мароканския багрир, украинските сиренки, японския омлет тамагояки, етиопското дженфо, както и яденето на наденица (понякога съпроводена с бира) за закуска, както е в Германия. От CNN обаче са на друго мнение.

Ако някой българин беше правил въпросната селекция, сигурно щеше да добави и прословутата британска закуска, тъй като най-малко на нас фасул и пържен бекон за закуска, ни се коства много екзотично. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР