Закупуването на руски противоракетни системи не трябва да води до

...
Закупуването на руски противоракетни системи не трябва да води до
Коментари Харесай

Турция очаква не само да купи F-35, но и да е партньор в производството

Закупуването на съветски противоракетни системи не би трябвало да води до наказания на Съединени американски щати, защото Анкара не е съперник на Вашингтон и остава ангажирана с НАТО , разяснява турският министър на защитата Хулуси Акар, представен от " Ройтерс ".

Той добавя, че Турция чака да остане освен покупател на изтребители F-35, само че и сътрудник в неговото произвеждане , макар предизвестията на Съединени американски щати, че ще бъде изключена от плана F-35, в случай че купува съветските С-400.

" Ние твърдо имаме вяра , че свързването на С-400 с плана F-35 е тъпо . Очакваме Съединените щати и други сътрудници по плана да спазят уговорките си ", добави той на конференция във Вашингтон.
 Турция заплаши Съединени американски щати да откри опция на изтребителите F-35
Турция заплаши Съединени американски щати да откри опция на изтребителите F-35

Ако откажат да ги доставят

Съединени американски щати декларират, че няма да разрешат F-35 да оперира дружно с съветската отбранителна система . Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи предходната седмица, че Анкара, че може да се изправи пред санкционен закон, прочут като CAATSA.

Акар повтаря предлагането на Турция да организира механически диалози със Съединените щати , с цел да се оправи с " техническите проблеми " във връзка със закупуването на С-400.

Турция също по този начин прави оценка обновената оферта на Съединени американски щати за закупуване на системи за противоракетна защита Patriot . " Наскоро получихме ново предложение за Patriot. Тази оферта към този момент е на масата, ние я учим деликатно ", добавя той.

По-рано, Съединени американски щати прекратиха доставките за Турция на съоръжение за изтребителите F-35 поради решението на Анкара да разположи съветски зенитни ракетни системи С-400.

Русия и Турция имат и приготвят и други планове за продажба на оръжия с изключение на договорката за Противовъздушна отбрана, разгласи Владимир Путин предходната седмица.
 Москва приветства категоричността на Ердоган за С-400
Москва приветства категоричността на Ердоган за С-400

Много малко страни се държали суверенно и самостоятелно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР