Закупуването на нова апаратура за общински лечебни заведения в София

...
Закупуването на нова апаратура за общински лечебни заведения в София
Коментари Харесай

СОС разглежда купуването на нова апаратура за общински лечебни заведения

Закупуването на нова инсталация за общински лечебни заведения в София следва да прегледа на днешното си съвещание Столичният общински съвет (СОС), осведоми Българска телеграфна агенция.

Специализирана болница за интензивно лекуване на онкологични болести „ Проф. доктор Марин Мушмов “ има опция да закупи ядрено-магнитен резонанс за потребностите на лечебното заведение на стойност до 2,59 млн. лв.. Като претекст се показва, че магнитно-резонансното проучване е един от главните и най-надеждни образни способи в онкологията, наложил се като „ златен стандарт “ в диагностиката на органи и тъканни структури - основен мозък и нервна система, костен скелет, вътрешни паренхимни органи и простата, млечни жлези и други В същото време той е безопасен за пациентите.

Акушеро-гинекологичната болница „ Шейново “ желае позволение от Съвета за закупуване със лични средства на автоматизирана система за идентификация и установяване на антибактериална сензитивност на микроорганизми, на стойност до 70 хиляди лв..

ДКЦ 6 в регион „ Илинден “ пък желае да закупи със лични средства нов DR панел за рентгенови снимки  на стойност до 30 хиляди лева и нов ехографски уред на стойност до 25 хиляди лева за потребностите на лечебното заведение. Като претекст е посочено, че с оглед разрастването на активността на лечебното заведение наличната здравна техника не дава отговор на условията и е морално остаряла.

СОС се чака да разиска и закупуването на хардуерни устройства и софтуерни артикули за доизграждане на мрежовата конструкция на ДКЦ 22 в регион „ Слатина “. Поликлиниката има опция да закупи устройствата и продуктите на стойност до 25 хиляди лева със лични средства.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР