Закупуването на жилище може да бъде забавно и вълнуващо преживяване.

...
Закупуването на жилище може да бъде забавно и вълнуващо преживяване.
Коментари Харесай

На какви условия трябва да отговаряте, за да кандидатствате за ипотечен кредит?


Закупуването на жилище може да бъде занимателно и вълнуващо прекарване. Но намирането на точния дом е единствено една дребна стъпка в целия развой. Изборът на подобаващ заем е също толкоз значим, че даже и малко повече. Ето някои препоръки, които ще Ви оказват помощ да намерите най-хубавия ипотечен заем.
1. Да сте на непрекъсната работа и да Ви обезпечават на цялостното Ви заплащане
Задължително е всички доходи от шеф, да минават по банков път, с цел да може банката да направи информация.Банката ще ревизира трудовия Ви стаж във компанията, какъв брой местоработи сте сменили за последните години, дали получавате бонуси и допълнити приходи от други места.
Има специалности, за които се прави компромис, по тази причина че не са на непрекъсната работа, като да вземем за пример моряк, само че това е предмет на спомагателна сделка с банката.
2.  Важно изискване е да имате така наречен „ положително кредитно минало “
Това значи да имате насъбрана история с заем, кредитна карта и други сходни финансови принадлежности, който сте обслужвали постоянно. 1-2 вноски с леко забавяне за погасяване, не би следвало да са проблем, само че в случай че сте имали съществено просрочие, много е допустимо да Ви откажат ипотечен заем.
Също по този начин е по-добре да имате някакво кредитно минало, от колкото никакво такова, тъй като банката ще е несигурна следователно дали Вие ще сте постоянен длъжник. Въпреки това, в случай че не сте теглили заем до момента, само че имате постоянна и доходоносна работа - не би следвало да Ви откажат.
3.  Възрастта Ви
 Жилище с 0 лева спестявания? Сметката на наложителните разноски, с цел да си купим нов дом Жилище с 0 лева спестявания? Сметката на наложителните разноски, с цел да си купим нов дом
Можете ли е да се сдобиете с мечтаното жилище и без насъбран капитал? Краткият отговор е... да! Абсолютно допустимо е да придобиете ме...
Ако желаете да разсрочите ипотечния заем, примерно за 30 години, то е значимо да сте на не повече от 35 год. като кандидатствате, тъй като по отношение на погасителния Ви проект, не следва да сте на повече от 65 год, при погашение на последната вноска. Това е и предмет на спомагателна сделка с банката.
4. Вашият приход
Разбира се, Вашият приход е главно изискване за кандидатстване за ипотечен заем. Добре е да извършите консултация в 2 разнообразни банки авансово, по отношение на каква месечна вноска би Ви било удобно да изплащате, дали банката ще Ви утвърди за тази сума на месец, по отношение на възнаграждението Ви и по-късно да търсите Вашето жилище.
5. Да имате поръчител 
Това изискване, в действителност не е значимо, можете да изтеглите ипотечен заем и самичък, в случай че Ви одобрят за това. Наличието на гарант обаче, вдъхва в допълнение доверие и успокоение в банката, че вноските ще бъдат погасявани.
 Коронавирусът може да отсрочи заплащанията на ипотеки и налози в Италия Коронавирусът може да отсрочи заплащанията на ипотеки и налози в Италия
Властите в Италия може да разрешат на жителите да преустановят заплащането на ипотеките и някои данъчни заплащания, с цел да се оправят с ик...
6. Липса на отговорности към страната
Това е наложително. Няма по какъв начин да Ви одобрят за ипотечен заем, в случай че сте дебитор на страната. Всички отговорности би трябвало да са погасени.
Най-важните документи, които Вие би трябвало да извадите преди закупуване на парцел са:
- Удостоверение по член 87 за липса на отговорности към НАП 
- Справка от Общината за фамилен статус

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР