Закритото преди години сметище на Свищов отново се запали днес.

...
Закритото преди години сметище на Свищов отново се запали днес.
Коментари Харесай

Сметището в Свищов отново пламна, обявиха бедствено положение

Закритото преди години бунище на Свищов още веднъж се възпламени през днешния ден. Димът обгърна вилната зона на града, което накара кметът Генчо Генчев да разгласи бедствено състояние. Пожарни коли от 4 града се включиха в гасеното на възпламенилото се бунище.

Пожарът е овладян, следва огънят да бъде изцяло угасен, разгласи по-късно пред БНР кметът на общината Генчо Генчев. Взети са ограничения огънят да не стигне до околните къщи и на този стадий не се постанова евакуация на хората от вилната зона, която е на към 50 метра от гоящото бунище, увери кметът .

" Незабавно от на следващия ден откриваме строителната площадка на към този момент овъгленото бунище и стартира да идва техниката и запръстяването на сметището, с което мисля, че ще успеем да овладеем обстановката и обгазяването на Свищов през идващите дни ", сподели още Генчо Генчев.

Бедственото състояние ще продължи до 28 август, в това число, а при нужда срокът ще бъде повишен. Причината за изключителната обстановка е затрудненото потушаване в дълбочина на пожара поради тлеещите огнища, които са причина за възобновяване на огъня.

Територията е оградена с тежки машини, с цел да се предотврати разрастването му върху прилежащите горски и вилни имоти и е под непрекъснато наблюдаване.

Сметището пламна преди пет дни и обхвана 50 декара. В събота вечерта огромна част от града беше обгазена, само че в неделя локалната власт увери, че няма замърсяване на въздуха.

Осигурени са 24-часови наряди от стационарната станция. Наблюдава се изменението на атмосферния въздух и все още не са посочили стойности, които да заплашват живота на жителите на града, увериха и през днешния ден от общината.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР