Закрити площадки с приемни съоръжения за разделно събиране на отпадъци

...
Закрити площадки с приемни съоръжения за разделно събиране на отпадъци
Коментари Харесай

Изграждат се площадки за отпадъци от корабоплаване на 5 пристанища

Закрити площадки с приемни уреди за разделно събиране на боклуци от корабоплавателната активност ще бъдат построени в Русе, Лом, Силистра, Варна и Бургас. Създава се и интегрирана осведомителна система, която ще даде опция за възстановяване на контрола и взаимоотношението сред другите участници по веригата при предаването на боклуци от корабите, както и констатиране и премахване на спешни замърсявания в морските и речните територии.

Внедряването на пристанищните приемни уреди за боклуци от корабите ще докара до по-високо равнище на запазване на околната среда както в Черно море, по този начин и в района на река Дунав и ще увеличи сигурността на пристанищната активност и водния превоз. Значително ще се подобрят организацията и контролът по събирането на боклуци и ще бъде обезпечена подготвеност на българските речни пристанища за използване на Препоръките на Дунавската комисия.

Дейностите са част от осъществяването на план " Доставка, монтаж и въвеждане в употреба на пристанищни приемни уреди в българските пристанища за публичен превоз с национално значение ". Проектът се извършва от държавно дружество " Пристанищна инфраструктура " и се финансира посредством Оперативна програма " Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014 - 2020 година Оборудването за присъединяване в интервенции по премахване на експлоатационни и спешни замърсявания в пристанищните акватории е съобразено с най-високите международни стандарти.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Транспорт
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР