Закрит басейн в кв.Сини камъни до ОУ Елисавета Багряна в

...
Закрит басейн в кв.Сини камъни до ОУ Елисавета Багряна в
Коментари Харесай

В Сливен бе пуснат в експлоатация ремонтиран закрит басейн

Закрит басейн в кв. " Сини камъни " до ОУ " Елисавета Багряна " в Сливен през днешния ден беше публично пуснат в употреба, оповестиха от общинския пресцентър. Басейнът е с размери 25 на 12.5 м и ще действа при една втора от общия си потенциал, според заповедта на министъра на опазването на здравето и при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Ще се прави и регулярна стерилизация на пространствата.

Община Сливен е отпуснала близо 150 хиляди за главния ремонт на 25-годишното плувно оборудване. Старата ел. апаратура е сменена, инсталирана е нова филтрираща система с нужната химична обработка, възобновена е вентилацията. Оборудването, банята, съблекалните и настилките са напълно актуализирани. Монтирани са слънчеви панели за битово горещо водоснабдяване. Подменени са осветителните тела с нови LED осветителни тела, дежурно осветяване и евакуационно осветяване с LED осветителни тела с акумулиращи акумулатори. Сградата е налична и за лица с увреждания, защото няма стълби. Община Сливен ще поеме цялата прехрана на басейна, личния състав и консумативите, нужни за работата му.

До 1 март плувното оборудване ще работи гратис. Община Сливен ще продължи поетапно с вложенията в обекта, ориентирани към неговото модернизиране и основаване на по-добра материална база за посетителите.

Пред посетителите през днешния ден е било показано демонстративно плуване с присъединяване на състезатели от клубовете " Сливен 2002 " и " Сливен-мастърс ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР