Закрилата на хората с увреждания при уволнение остава. Отпада промяната,

...
Закрилата на хората с увреждания при уволнение остава. Отпада промяната,
Коментари Харесай

Закрилата на хората с увреждания при уволнение остава

Закрилата на хората с увреждания при уволняване остава. Отпада смяната, която имаше на предходен стадий в Кодекса на труда. Това сподели министърът на труда и обществената политика Бисер Петков на брифинг след съвещанието на Националния съвет за тристранно съдействие, на което беше разискван планът на Закон за хората с увреждания, импортиран от обществения министър, съобщи кореспондент на Novini.bg

Петков изясни, че в законпрокта са заложени ограничения за поддръжка на хората с увреждания и за осъществяване на техни права. В плана са включени две национални стратегии – едната подкрепя работодателите, като обезпечава финансиране за приспособяване на работните места за хората с увреждания, а другата е за по-достъпна жилища среда. Предвидени са средства за осъществяване на тези стратегии, както и за по-високите помощи за хората с увреждания, които за първи път се базират на минималната заплата, съобщи общественият министър.

Той заяви, че специфичен орган ще размени сегашната Агенция за хората с увреждания, ще бъдат основани и регионални препоръки за политика за хора с увреждания.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР