Закопчаха дилър на дрога в пловдивско училище Ето го дилъра

...
Закопчаха дилър на дрога в пловдивско училище Ето го дилъра
Коментари Харесай

Заплашват родители, посочили дилъра в Душото

Закопчаха дилър на дрога в пловдивско учебно заведение Ето го дилъра на дрога, гонил деца в Душото ВИДЕО Арест за "дилъра без дрога " от Душото

Приятели и близки на арестуван за разпространение на дрога юноша косвено заплашват родителите на деца, които са го разобличили. „ Бащата на хванатия в двора на ОУ „ Душо Хаджидеков “ Виктор Бурнарски най-предизвикателно снима с телефона си брачната половинка ми и детето пред Четвърто районно, а полицията не го спря. Приятели на младежа пък ме причакаха измежду нощ пред къщи. Вероятно тези дейности са за заплашване “, заяви пред „ Марица “ пловдивчанинът Иван Петлешков. Той е родителят, подал сигнал до органите на реда за екшъна, който се разигра в петък вечерта в ОУ „ Душо Хаджидеков “. Тогава незнаен юноша подгони деца в двора на учебното заведение, откакто му изчезна пакет с дрога, оставен на оградата. Торбата с тревата обаче била предадена от децата на школския гард, който я заключил в стаята си, предии да си тръгне.

Към 18 ч. в петък, таман се бях прибрал от работа, когато ми позвъни разплакана 12-годишната ми щерка. Тя ми заяви, че дилър на марихуана разпитва за нея и други деца, тъй като си търсел пакета дрога, оставен по-рано на оградата на учебното заведение, описа обезпокоеният татко на петокласничката.

Той незабавно отишъл в учебното заведение и заварил на мястото няколко младежи, двама от които били с черни шапки. Когато ги попитал те ли преследват щерка му, единото от момчетата му споделило, да не се занимава с тях, с цел да няма проблеми.

„ Младежите даже не се тормозиха, когато позвъних на полицията. А когато патрулът пристигна, униформените ме попитаха аз ли трежова децата, имайки поради момчетата, за които се знае, че пласират дрога. След като се показах, служителите на реда леко омекнаха. Въпреки това двамата с черните шапки, които ме нападнаха вербално, си потеглиха. Останаха момче и момиче, които, необяснимо за какво, бяха изпратени от служителите на реда да си реалокират автомобила, без да има служител на реда до колата “, възмущава се Иван Петлешков.

В Четвърто районно той дал показания, като по свои канали авансово открил кои са момчетата с дрогата и ги дал на полицията. Оказало се, че те били известни на ченгетата. А когато вечерта към 23 ч. Иван тръгнал да се прибира, пред дома му, който е наоколо до учебното заведение, го чакала група от петима мъже. „ За да стоят по това време пред къщи, за мен това не е инцидентно. Виждал съм ги и знам, че те са наркодилъри от същата група. Подавал съм сигнали против тях, че използват алкохол в двора на учебното заведение “, сподели Петлешков. Той още веднъж извикал полиция, тъй като се почувствал смутен.

Междувременно още същата вечер единият от двамата търсени младежи се предал в Четвърто районно, а няколко часа по-късно – и другият.

На идващия ден, при ново предоставяне на показания, бащата на арестувания Виктор персонално го инструктирал какво да приказва на разпита, с цел да избегне наказателната отговорност, твърди Петлешков. „ На всичкото от горната страна бащата на единия от арестуваните е правил демонстративни фотоси на брачната половинка ми и на двете ми дъщери. За този мъж, именуван Католика или Алф, се знае, че има заложни къщи и търгува със алкохол. Той се показва за другар на полицейските шефове и показва позиции в районното. За мен това е неприемливо “, твърди Петлешков.

Днес по обяд Районният съд в Пловдив остави в ареста арестувания Виктор Бурнарски.

Тази вечер в 18 часа в ОУ „ Душо Хаджидеков “ е планувана среща сред родители, педагогичен личен състав и институции. На нея ще бъде разисквана сериозната обстановка и ще бъдат набелязани ограничения за секване на пласирането на дрога в учебното заведение и обезпечаването на сигурността на децата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР