Законопроектът за отпускане на помощ в размер на 95 милиарда

...
Законопроектът за отпускане на помощ в размер на 95 милиарда
Коментари Харесай

Американският Сенат гласува законопроект за отпускане на 95 млрд....

Законопроектът за разпределяне на помощ в размер на 95 милиарда $ за Украйна, Израел и Тайван мина сполучливо през процедурно гласоподаване в Сената. Вотът касаеше това дали въпросът за приемането на пакета да бъде обсъждан изобщо, като за задачата беше належащо утвърждение от най-малко 60 гласа.

 

Горната камара на Конгреса обаче гласоподава с 67 на 32 гласа в поддръжка на помощта, като изненадващо тя беше подкрепена и от 17 републиканци.

Към момента няма изясненост по кое време сенаторите ще съумеят да прегледат финалната версия на текста, откакто преди този момент представителите на Републиканската партия отхвърлиха съглашението за границата с Мексико, която трябваше да отблокира помощта за Киев, Тел Авив и Тайпе.

 

Лидерът на демократите в Сената Чък Шумър квалифицира настоящето гласоподаване като добра първа стъпка и се зарече работата в камарата да продължи до момента в който не бъде свършена.

 

Дори обаче да бъде признат в Сената, не е изцяло несъмнено, че новият законопроект ще успее да мине в долната камара на Конгреса. Много републиканци там, в това число ръководителят Майк Джонсън, гласоподаваха срещу в допълнение подкрепяне на Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР