Законопроектът за изменение на Закона за Министерството на вътрешните работи

...
Законопроектът за изменение на Закона за Министерството на вътрешните работи
Коментари Харесай

Христо Терзийски: Полицаите ще получават възнаграждение, а не допълнителен отпуск


Законопроектът за изменение на Закона за Министерството на вътрешните работи беше признат на първо четене, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Предвиденото изменение регламентира това, че за държавните чиновници, отвън тези с понижено работно време и работещите на смени, да се откри на ден отчитане на работното време. По този начин за държавните чиновници на Министерство на вътрешните работи ще отпадне компенсирането с спомагателен заплатен годишен отпуск до 12 дни за положеният труд над откритото работно време в работни дни.

От Българска социалистическа партия показаха предпочитание измененията да бъдат гласувани по едно и също време на първо и второ четене, с цел да може да се помогне на чиновниците на Министерство на вътрешните работи в този момент, а не следващата година, само че предлагането не беше признато.

Със законопроекта се планува да се дефинира различен метод, при който всеки труд, положен отвън откритото постоянно работно време до 70 часа на тримесечен интервал и 280 часа годишно да се регистрира като ексклузивен труд и да се компенсира с заплащане.

Положеният до момента ексклузивен труд за идващите 5 месеца ще коства на бюджета 30 млн. лева, което не е непостижима сума, съобщи Иван Иванов от левицата.

Красимир Ципов от ГЕРБ изясни, че това визира 13 000 чиновници на разнообразни длъжности, само че изплащането на тези суми няма по какъв начин да се случи в границите на тази бюджетна година. 

Вътрешният министър Христо Терзийски пък добави, че предлагането е било разисквано със синдикалните организации и те са постигнали единодушие по тематиката. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР